tiistai 13. marraskuuta 2012

Kun mikään ei riitä

Nimeni on Olli, mäyräkoira Olli.  Synnyin Etelä-Pohjanmaalla ja pentuna muutin Pohjois-Pohjanmaalle. Olen siis täynnä pohjalaista sisua. Pidän ruoasta ja juon mielelläni tuoretta vettä. Ajaudun helposti kepposteluun ja pidän kovasti tyttökoirista. Olen omasta mielestäni komea ja ansaitsisin elokuvan. 

Seuraavassa kuvia tilanteista, joissa mikään ei riitä. 

Olisin tietenkin halunnut syödä koko kulhollisen lohiperunalaatikkoa, mutta tietenkin sain vain nuolla jämät. Tasan ei käy onni koirien ja ihmisen ruokamaailmassa. 

Katsokaa tuota silmänkantamattomiin ulottuvaa merenselkää. Siinä olisi tilaa mäyräkoiran juosta (hiihtää), mutta ei voi ihmispoloinen löysätä hihnaa yhtään. Ja miksikö? Kun lähden kuulemma moottorikelkkojen perään. Daaaaaa, entä sitten?

Aurinkoa ei ole koskaan liikaa. Ei koskaan ole liian lämmin. Tupsluureja ei voi ottaa koskaan liikaa. Pliis, älkää häiritkö! 

Veneily on kivaa, mutta Suomen kesässä se on aika harvinaista herkkua. Veneilen vain hyvällä säällä ja viime kesänä hyvät säät olivat katselussa, kuten ihminen ruukaa sanoa. 

Ja lopuksi: tyynyjä, peittoja ja muita tarvittavia pehmusteita ei ole koskaan liikaa. Vihdoin äippäkin tajusi tämän ja laittoi takkahuoneen tuoliin mulle kaksi omaa tyyny. Kuulitte oikein: omaa tyynyä. Kaapista äippä kaivoi vanhat marimekon tyynynpäälliset, koska joku roti se pitää olla mäyräkoiran nukkumatyynyjen suhteenkin. Ja katsokaa mun vihreitä silmiä - ei kait se viherkaihi vaan haittaa mun ulkonäköä? Hämäränäkö on heikko, pimeänäkö olematon. Onneksi on jäljellä mahtavan komea ulkonäkö! 

34 kommenttia:

 1. Olli, olet huippu! Taina

  VastaaPoista
 2. Sä oot Ollikka aina komee ja sarmikas (ja ihan vähän särmikäs) ja yks hianoimmista Mäyriäismiehistä kautta aikojen.

  Pienet kaihit ei menoo haittaa, sen osotti jo Pyry-pappa aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pojat, taas kerran saitte mulle tipan linssiin. Pyrypappa oli mäyräkoirien aatelia - kun tulis yhtä hienoks herraskoiraksi niin vois olla onnellinen.

   Poista
  2. Mut sähän oot jo hiano herrakoira!

   Poista
  3. Tänään äippä on ollut vähän eri mieltä. Hienot herrat eivät kuulemma kaiva roskiksesta ruokaa.

   Poista
 3. Hyvä homma Olli, oot kyllä esimerkillinen mäyräkoira. Ja muistutat meitä ihmisiä siitä, että mäyräkoirat ovat äärimmäisyyksien koiria, mikään keskiverto ei kelpaa ja "vähän" ei ole vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoiralle sopii parhaiten, jos asioita tai tapahtumia on paljon, äärettömästi tai valtavasti.

   Poista
 4. Olet komea, Olli! Omat tyynyt olla pitää. Anoppilan Tarmo lepuuttaa leukaa anopin tekemillä ristipistotyynyillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman tyynyä ei ole koiran helppo olla ja käsintehdyt ovat parhaimpia.

   Poista
 5. Komea on ulkonäkösi eikä kaihit menoa haitanne!:) Hienoa, että ihmisväki on ymmärtänyt koirankin tyynytarpeet. Mulla on oma pieni Hello Kitty -tyyny, se nyt ei ole järin miehekäs, mutta kelpaa muutoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosimies kestää myös Hell Kittyn... Hell Doggyn... Hello Doggyn...ups siis Hello Kittyn...

   Poista
 6. Voi Olli, kyllä mää niin jaan nää sun ajatukset. Miksi tyytyä vähempään, kun voi saada enemmän? Sun ulkonäkö on kyl paras! Go, Olli, go!
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoiralle sopii myös ajatus: se joka haluaa, se saa.

   Poista
 7. Ellin kommenttiin viitaten, täältäkin taitaa löytyä mäyräneiti, joka jakaa ajatuksesi täysin! (Moottorikelkkajahtia ei olla vielä päästy kokemaan, ehkä parempi niin?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle paljon tässä ja nyt, näin mäyräkoiramaailmassa.

   Poista
 8. Maailman komein Olli! Olet lyömätön.
  Terv. ihailijasi Tiina

  VastaaPoista
 9. Voi Olli, soot nurmoolaanen! Ihmekään, kun kaikki aina kehuu sun komeuttaus. ;) Viherkaihi ei haittaa ulkonäköäisi tippaakaan. Se vaan tuo sopivaa särmää.

  VastaaPoista
 10. Onko Olli muuten saanut kortisonia esim. allergioihinsa tms.? Meillähän edesmennyt Rosa-mummu joutui syömään (turhan) paljon kortisonia ihovaivoihinsa ja se taas nopeutti kaihin kasvamista. Viimeisinä vuosinaan hän oli varmaan aikas lailla täysin sokea. Sokeus haittasi menoa todella vähän, eikä Rosa itse tuntunut olevan asiasta millänsäkkään. Muut aistit korvasivat näön tosi hyvin.

  I h a n i a kuvia Ollista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Olli saanut ollenkaan kortisonia ja nyt tiukan ruokavalion myötä on taas iho hyvässä kunnossa *kop kop*

   Terkut tytöille!

   Poista
 11. Milloin se elokuva tulee teattereihin? Sä oot todella elokuvan arvoinen!
  Me mennään jo edellisiltana teatterin eteen telttaan jonottamaan lippuja!
  Saadaanko sit sulta nimmari, kun susta tulee leffatähti? Ja aattele: sä saat varmaan painaa sun varpaanjäljet sinne kuuluisuuksien kämmenenjälkien joukkoon!
  Muiskut maailman ihanimmalle Ollille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsikirjoitus on valmis, mutta vielä rahoitus puuttuu. Kuule ihana-Mirkku, sun ei todellakaan tartte jonottaa lippuja. Sää tuut ensi-iltaan mun aveciksi ja me kävellään punaisella matolla. Otetaan kaikki muutkin kamut mukaan.

   Muiskut takas!

   Poista
 12. Olli, ihana Olli :) Mitä silmistä, kun kokonaisuus natsaa ;)

  VastaaPoista
 13. Olli-kamuseni, koiramaailman Pondi, soot kyllä niin oikeessa siinä, että mäyräkoirahan sen tietää, mikä on tarpeeks - taikka siis koska riittää. Palvelusväki luulee vaan aina tietävänsä paremmin. Paino sanalla luulee....on muuten hianot tyynyt sulla, kyllä noiden seassa kelpaa tupsluureja vedelläkin! Mää en nouse näin pimiällä aamusin sängystä ollenkaan, emännän pitää tulla huhuileen sit ku pitäs aamupalalle nousta. Mulle ei mikään määrä tupsluureja riitä. Mutta sen sää varmaan arvasitkin. Rispektiä sulle kamu! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää nousen aamulla klo 5.40 herättämään emäntää, mutta vaan siksi, että saisin ruokaa. Sitten meen takaisin nukkumaan. Aamulenkille muakin pitää houkutella, mutta onneksi pääsen sitten takaisin tupsluureille. Sää oot mun tupsluuri-idoli!

   Poista
 14. Onnittelut pääsankari Ollille mutta myös aina yhtä lämminhenkiselle palvelusväelle. Harvalla koiralla on noin tasokas kokki ja hovimestari. Todelle hienoja kuvakulmia ja tekstitys samaa tasoa. Vain Ollin silmät hiukan huolestuttavat, voisiko siitä lääkesalvasta olla apua jota joku kehui aikanaan palstalla. Terveiset täältä kivikylästä, valtion vierastalon nurkilta jossa seurataan innolla webin parasta mäykkypalstaa. Nyt olisi saanut vahtia ihan valtiovieraitakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mun äipän ruokapeukalo on paikallaan ja palvelukin pelaa. Näin lihotuskuurin aikana olen tottunut sen verran isompaan ruoka-annokseen, etten halua edes palata pienempiin annoksiin. T: Olli

   Kiitos ihanasta kommentista! Ollin silmiin laitetaan kerran vuorokaudessa kosteutustippavoidetta. Tämä pitää silmät kosteita ja näin ehkäisee mm. silmien rähmimistä ja silmätulehduksia. Kaihiin tämä ei kuitenkaan vaikuta, mutta eläinlääkärin mukaan koira korvaa heikkenevän näön muilla aisteilla.

   Ja kuuro koira ei todellakaan ole: eilen illalla Olli oli takkahuoneessa yöunilla, kun miehen kanssa puhuttiin naapurin kissasta. Eiköhän koira lähtenyt olkkarin ikkunaan katselemaan, josko kissaa näkyisi.

   Kyllä mäyräkoirasta olisi ollut varmaan kiva päivystää valtiovieraita - tänään on joutunut koira tyytymään talitinttien päivystämiseen.

   Poista
 15. Koirille tärkein aisti on hajuaisti kuitenkin, niin varmaan nyt silmien pikkuhiljaa pahentuessa pitäis aktivoida nenää enemmän. Nappuloiden piilotusleikkejä yms =D 60% koirien kommunikoinnista tulee nenän kautta. Oon obsessoinu taas Koirakuiskaajasta täällä niin oppinu uusia trikkejä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo huomannut, että Olli etsii hämärässä ruokakupin hajun perusteella, kun ei näe sitä. Valoisassa tilassa näkö pelaa hyvin ja tänään pururadalla meno oli rivakkaa, kun valaistus on uusittu aivan loistavaksi :)

   Rakkaalle etäemännälle Ollilta isot pusut!

   Poista
 16. Täällä on kaksi mäyräkoiraneitiä hurmaantuneina Ollista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Olli tykkää mäyräkoiraneideistä aivan hurjasti!

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!