torstai 29. marraskuuta 2012

Pakkanen - siitä meidän äippä tykkää

Onko siis talvi tullut? Etelässä kuulemma pyryttää lunta, mutta meillä saadaan nauttia reippaasta pakkasesta (nyt -13°C). Hyvästi kuraiset lenkkipolut! 

Olli on päässyt tekemään jo vähän pidempää lenkkiä lähimetsässä ja jopa apteekissa asti tuolla vajaan kahden kilometrin päässä ollaan käyty kävellen.  Selkä on parantunut hyvin, mutta isompia rasituksia kuitenkin vältetään.

Olli halusi heikoille jäille, kun lähimetsän lammikko oli jäätynyt. Kyllä jää kesti 10,5 kilon painon kevyesti, mutta saapa nähdä, päästäänkö kohta meren jäälle tutkailemaan lähirantoja "vedestä" käsin. Jos pakkaset jatkuvat, eikä lunta sada, alkaa olla otolliset säät retkiluistelulle. Ainakin pienempien järvien jäille voi kohta rohkeimmat uskaltautua.

Hyvää viikonloppua ja varokaa heikkoja jäitä!

ps. toissa päivänä oli mielenosoituskakka olohuoneessa odottamassa kotiin palaavaa työväkeä. Oli tullut kait aika pitkäksi odotellessa...

23 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä kuin teidän äippä. Kurjinta on loskakeli ja räntäsade ja jos vielä tuuleekin lujaa, niin sitten en kyllä enää tykkää ollenkaan. Luulen Vilin jakavan tämän mielipiteen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä koira että emäntä taitavat olla perin kyllästyneitä loskakelilenkkien jälkeen tapahtuvaan suihkukomennukseen. Sekä siellä että täällä.

   Poista
 2. Teilpäs onkin napakka pakkaskeli. Meil on 4 pakkasta ja navakka tuuli. Tiät ei oo enää kurasia, mistä meillä tykätään oikeen kovasti.

  Varohan Ollikka petollisia jäitä, äläkä heittäydy liian rohkelikoksi. Oikein mukavaa ja tervettä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla liian rohkeita. Merellä on kuulemma jo 5 senttiä jäätä. Kyllä se näillä pakkasilla jäätyy ihan hetkessä.

   Kiitosta vaan, on meinaan tulossa miesten viikonloppu. Äippä lähtee reissuun. Onneksi mulla on vaatehuoneessa nappulapussi, että ruokahuolto on kunnossa.

   Poista
 3. Täälläkin on jo -15 pakkatsa ja emäntä miettii kuumeisesti miten neitosen puetaan lenkille kun talosta ei löydy kuin yksi heijastimellinen takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi se yksikin kuin ei yhtään. Musta maa vaatii meilläkin kunnon heijastimet ja otsalampunkin.

   Poista
 4. Voi kun tulisi jo pikkuisen lunta, niin koiralenkitkin olisivat valoisampia! Ja lumesta löytyy aina niiiiiin paljon haisteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari senttiä lunta tekisi maailman jo ihan erinäköiseksi ja -hajuiseksi.

   Poista
 5. Ihanaa, että Ollin selkä on jo parempi. Olisipa minunkin. Jos ei viikonloppuna hellitä, niin minun tarvitsee hakea joltain yksityiseltä lekurilta joku kipupiikki, että pääsen kunnolla kävelemään tytön ylppärijuhlissa koululla.

  Meillä on ihan pari astetta pakkasta ja lunta tulee niin, että itkettää... Mies joutuu aamuyöstä Avantilla lumihommiin, että pääsee töihin ihan millä tahansa autolla. Nyt ei auta maasturikaan, kun siellä tuulee niin kauheesti, että lumi pakkautuu muutamiin kohtiin tuolla pikkutiellä. Voi itkut sentään, kun minä toivoin paria senttiä, niin säähaltija kertoi sen minun toiveen nyt ainaskin kymmenellä. Ja koko viikonlopun pyörii se lumisade tässä pääkaupunkiseudun päällä. Ihan epistä. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, että selkäsi jumittaa edelleen. Pidän peukkuja, että kipu laukeaisi jollain konstilla.

   Uutisista näin, että nyt on etelässä lunta ihan kunnolla ja lisää tulee. Pohjoisessakin on lunta, joten taitaa olla tämä "keskinen Suomi" ilman lunta.

   Poista
  2. Huoks. Näkisitpä nämä meidän seudut NYT. Lunta tulla tuiskuttaa ja kun se tuulee niin oudosta suunnasta eli idästä, niin se kasaa kaikki pelloille sataneet lumet siihen meidän pikkutielle. Joutuu mies varmaan kävelemään kotiin postilaatikoilta ja jättämään maasturin sinne. Aamuyöstä jo oli lumitöissä, että pääsi edes autolla lähtemään. Menenpä sytyttelemään kakluunia ja kaivamaan tulitikkuja ja kynttilöitä. Ihme on, jos emme joudu sähkökatkoksen kynsiin.... M-L ja Ossi

   Poista
  3. Miten olette pärjänneet lumikinosten kanssa?

   Poista
  4. No nyt sitä valkoista höttöä puskee lisää, apua. Onneksi mies palaa huomenna ja pelastaa meidät lumikaaokselta, ehkä. Sitten pääsee vieraatkin ajelemaan lauantaina pihaan - ehkä:) terveisiä ja hetken vielä hyvää itsenäisyyspäivää!! M-L ja Ossi

   Poista
 6. Ihanaa, että potilas voi jo noin paljon paremmin! JEEEEEE!!! :))))))))

  Mua ihan hirvittää ne tänne etelään loppuviikoksi luvatut lumisateet, kääk!

  Terkkuja sinne ja Ollipollille paljon suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kait sitten muuta kuin kolat ja lapiot esiin ja lumitöihin. Meillä ei ole yhtään lunta, vähän toivotaan. Saapa nähdä paljonko saadaan - sitten joskus!

   Poista
 7. Perjantai saapui ja samalla hirmu myräkkä etelään - onneksi on työkone kotona voi istahtaa tekemään etätöitä. Hienoa että Ollilla on asiat jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meille on saapunut pakkanen. Uskot varmaan, ettei mäyräkoiralla tee mieli ulos.

   Poista
 8. Juu, tääl Espoos on tullu niin kovasti lunta, et matte kävi tänäänki tekemäs lumityöt kolmeen kertaan; joka kerta ennenku mun oli vuoro suorittaa ulos astuminen. Muuten olisin tipahtanu suoraan kynnykseltä kainaloita myöten hankeen, ku aamulki matte joutu oikeen puskee ulko-oven auki lumen tieltä. Ja vielki vaan pyryttää, huh huh! Kiva kuulla että Olli sä voit jo paremmin, otathan silti iisisti edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sua hemmotellaan, kun lumityöt tehdään että pääset ulkoilemaan. Meillä on jotain -24 eikä lunta kuin sen verran, että maa on valkoinen. Pakkanen ei ole ihan kiva tassuille. Parempi ottaa pitkät päivä tupsluurit.

   Poista
 9. Mielettömän hieno tuo luistelukuva Ollista! Mahtavaa, että oot jo niin hyvässä kunnossa, että pääset nauttimaan ulkoilusta. Älä vaan liukastu!
  Mä en nauti, kun on kylmää ja nyt tyrkkäs vielä aikamoiset kasat luntakin. Kunpa se kesä tulis jo... Muiskaukset!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiskistamuiskis Mirkkuseni. Pakkasta on ja meren jäällä oon käynyt miehen kanssa luistelemassa. Mulla ei ollut luistimia.

   Poista
 10. Hienoa, että Ollin selkä on parantunut jo noin hyvin. Peukutamme edelleen selän puolesta.
  Pakkanen, siitä en pidä, sitä tuli kerralla ihan liikaa, nytkin on -21 astetta. Hyrr, kylmää. Luntakin tuli n. 5-10 cm. Mun puolestani se riittäisi koko talveksi, ei tarvis enää sataa. Maailman se kyllä kummasti valaisi ja se on sentään jotain positiivista se.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!