torstai 7. marraskuuta 2013

Etsi kuvasta mäyräkoira

On mahdottoman pimeää.
Aamulla mies herää ensimmäisenä ja sytyttää valoja palamaan. Seuraavaksi soi emännän herätyskello ja valoja sytytetään lisää. Koira kaivautuu syvemmälle vällyjen alle. 

Ollin sisäinen kello on siirtynyt normaaliaikaan, mutta samalla kaveri on siirtynyt talviajan tapoihin. Pimeänä vuodenaikana ei omalta paikalta nousta kuin ruokailemaan ja suorittamaan pika-asiointi lähimetsän reunassa. 

Otsikon kysymys on kompa, sillä kuvassa on kaksi mäyräkoiraa. Korin ulkopuolelta löytyy Kari Karkkari ja korin sisäpuolelta Olli - siis tuo musta kohta on koiran selkä.

Olli on tunnetusti lämpimän ystävä ja voisi elää auringon alla, ei siis koleassa ja kosteassa syys-Suomessa. Kotiväki yrittää kaikin keinoin pitää kaverin tyytyväisenä (ja lämpimänä) ja niinpä Ollin kori on leivinuunin vieressä. Korin pohjalla on fleecepeitto, jonka päällä aito lampaankarva. Peittona toimii feikkikarvapeitto, mutta lämmin sekin on. 

Pysykää te muutkin lämpimänä ja lämpimässä!

20 kommenttia:

 1. Sulla on ihan samat tavat kuin mulla! Nimittäin kaivautua toooosi piiloon. Ja tiiätkö, meillä ei soi enää herätyskello, kello oon mä. Mä herään joka aamu siinä 5,45... nakutettuna. Emäntä sanoo, että jos joskus sitte myöhästytään töistä, niin sitten myöhästytään. Mutta ei oo semmoista vielä tapahtunut. Paitti jos on jotain tosi tärkeää, ne pistää varmuuden vuoksi herätyskellon päälle. Eivät siis luota muhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä soi herätyskello 5.15, joten en mää silloin nouse muuten kuin ruokailemaan. Ja kuudelta sitten ulkoilemaan (kesto 5-10 minuuttia). Viikonloppuna kotiväki pitää usein herättää siinä seitsemän maissa, kun ne vaan nukkuis. Mun maha vaatii kuitenkin ruokaa ja silloin sitä pitää saada, kun on nälkä. Näin on.

   Poista
 2. Mäyräkarhu on talviunilla! Aika söpöä oikeastaan, jokaisella on tapansa. Ainakin on lämmin paikka, sinne kelpaa kaivautua.

  Ei meilläkään tule pitkää lenkkiä, jos vähänkään tihkuttaa. Koira kääntyy melkein kättelyssä takaisin. Varsinkin jos ei mennä oikeaan suuntaan, sinne missä on kuollut jänis sillan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira muistaa kauan hyvät hajupaikat - varsinkin, jos paikassa on raato. Meillä oli puiston reunassa kuollut siili ja Olli yritti vetää lenkillä koko ajan sen kautta. Kerran siili oli kadonnut ja kyllä oli koira ihmeissään. Vain haju oli tallella.

   Eipä tässä voi paljon koiraa moittia, ei nämä kosteat kelit ole oikein ihmisellekään mieleen. Kumpparit on parhaimmat lenkkikengät joka aamu, vaikka talvikengät odottavat oven pielessä sitä ihanaa aamua, jolloin on pakkasta ja lunta. Molempia toivotaan kohtuullisissa määrin.

   Poista
 3. Ihana Olli luolakarhu! <3 Meillä Peppi on ihan samanlainen vällyjen välissä nukkuja. Nytkin ovat miehen kanssa sohvalla tupsluureilla. Mäyräkoira syvällä miehen peiton alla. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyyttävää, kun pieni koira ja iso mies nukkuvat vierekkäin. Kuka voi väittää, etteikö koira ole ihmisen paras ystävä?

   Poista
 4. Onpa Ollilla tosi hienot lököttelyolosuhteet! Meillä ei ihan noin piiloon kaivauduta, taitaa Párek olla enempi talvikoira - silloin siis kun on kuiva pakkaskeli ja lumihankia, joihin voi sukellella.
  Ollikalle haliterveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parek voisi antaa Ollille pari vinkkiä, miten kylmemmissä olosuhteissa ulkoillaan.
   Tosin keväthangilla Olli innostuu, varsinkin jos mennään meren jäälle. Ilmeisesti silloin jo korkealta paistava aurinko siivittää koiran menoa.

   Poista
 5. Ihana Olli, kun tykkää noin nuista vällyistä. Mä olen joskus koklannut pistää peittoo Ossin päälle, mutta yleensä se kaivautuu sieltä alta pois varsin nopiaan. Ehkä se on kuitenkin se lyhyt turkki, kun lämmittää sen verta enempi. Terveisii teillepäin, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on aina ollut lämpimän ystävä ja voi olla tosiaan, että lyhyellä karvalla on osansa asiaan. Itse asiassa mahan alla ei lämmikettä omasta takaa juuri olekaan.

   Kivaa viikonloppua Kirkkonummelle!

   Poista
 6. Samanlaisia ovat meidänkin pojat :)...lämmintä kaipaavat niin alle kuin päällekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin katsomassa, että samaa sorttia todella ovat :D

   Poista
 7. Eppu on ihan vihree kateudesta Olli, kun sulla on tuo leivinuuni viekussa... Ja taitaa äippäkin vähä olla...

  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tänne leivinuunin viereen kaveri sopii! On mulla tuossa korin vieressä laatikollinen enemmän tai vähemmän suolistettuja kavereita, mutta ei yhtään elävää.

   t Ollikka

   Poista
 8. On sulla kyllä Olli hyvät oltavat! Paavo nukkuu patterin alla ja tässä yhtenä päivänä se löytyi keittiön pöydältä nukkumassa, siihen kun sattui sopivasti paistamaan aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiralle mikään ei ole näköjään mahdotonta. Olli ei ole (vielä) ikinä kiivennyt pöydälle.

   Poista
 9. Oi miten onkin hellyyttävä tuo teidän Olli. Samaistun kaveriin täysin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyyttävä sohvaperunahan tämä kaveri on, nytkin nukkuu pää mun reidellä.

   Poista
 10. Vau, onpa Ollilla hieno lepopaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on lähinnä talviajan nukkumapaikka, kesällä Olli nukkuu pääsääntöisesti olohuoneen sohvalla. Mikähän tässäkin on ajatuksena?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!