perjantai 8. marraskuuta 2013

Syyshorros

Tänään ollaan vietetty Ollin kanssa lepopäivää. Minä lääkärin määräyksestä ja Olli ihan muuten vaan. Tuntuu siltä, että koira on vaipumassa jonkinlaisen talvihorrokseen, sillä se nukkuu suurimman osan päivästä. Ei kyllä hullumpi ajatus. Ehkä meidän ihmisten tulisi ottaa mallia koirasta ja levätä enemmän. Loka- ja marraskuu tuntuvat kyllä olevan niitä kuukausia, jolloin tekisi mieli elää aivan eri leveyspiireillä. 

Toivottelemme teille harmaasta säästä huolimatta mukavaa viikonloppua! 

Kuvassa Olli myyrä-/hiirijahdissa mökillä elokuussa. Puolen vuoden päästä mökkikausi alkaa taas. Äkkiä se aika menee.

14 kommenttia:

 1. Totteles nyt lääkäriä ja ota Ollista esimerkkiä. Ehkä meidän ihmistenkin pitäisi kasvattaa pihkatappi karhujen tapaan ja siirtyä talviunille? Työnantajat eivät varmaan kannata ajatusta?
  Kuvassa Olli on selvästi tositoimissa, ponteva poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tulisi emännälle näitä jälkitauteja, kun lääkäri raaskisi määrätä tarpeeksi pitkän sairausloman. Kun menee puolikuntoisena takaisin töihin, tervehtyminen vain pitkittyy. Olli ei ikinä tee puolikuntoisena mitään, ei edes täysikuntoisena. Se muistaa aina syödä hyvin (valmiiksi annosteltua ruokaa) ja nukkua tarpeeksi.

   Poista
 2. Uni paras lääke on jne. Sairastahan taudit pois. Nyt kun osaisi jonkun taudinpoistoloitsun, niin voisin lauleskella lurittaa. No toivotetaan vain pikaista paranemista. Katselin ensin, että mitens on noin vihreää ja sitten luin kunnolla tekstin:) No ens kesänä taas. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. Uhkarohkeana kävin tänään joogassa, mutta otin rauhallisesti. Korvaan alkoi pistää heti ensimmäisen liikkeen aikana.

   Nenäpäivää katselen, mies lämmittää saunaa ja Olli taistelee Pelle-kissan kanssa. Rauhallinen perjantai-ilta siis.

   Terkkuja teille ja miehelle hyvää isänpäivää.

   Poista
 3. Voi, miten me kaipaammekaan kesää! Kiitos tuosta positiivisesta ajatuksesta ja muiskut!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on mäyräkoiran parasta aikaa. Vai miten se oli? Näin se oli.

   Ihana-Mirkulle muiskelismuiskelis <3

   Poista
 4. Ollikka, kukapa sitä pimeellä pimeessä haluu paarustaa. Ei ainakaan arvonsta tunteva mäyriäinen. Juu ei. Huilaillaan ja kerätään voimia kevääseen.

  Tervehtymisiä sun äipälles!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoa kun lähtee lenkille, voi itse määrätä tahdin. Katos kun ei kävele niin ei kävele. Tänä iltana kotiväki järjesti mulle yllätyksen. Mentiin porukalla autolla lähikauppaan ja äippä meni hoitamaan kauppa-asiat. Mies sanoi, että me miehet kävellään kotiin. Ei kait se muu auttanut, kun lähteä käveleen. Väänsin sitten tortutkin matkan varralle, ettei vaan illalla kukaan lähde raahaamaan mua vielä ulos. Vähän äippä sai nokilleen, kun oli unohtanut avaimet kotiin ja joutui oottamaan meitä miehiä. Keh keh, jos olisi tän tiennyt niin olisin kävellyt vielä hitaammin.

   t. Ollikka

   Poista
 5. Mäkin otin emännän kanssa tänään kunnon päiväunet. Menin sen kainaloon peiton alle. Emännnän herätessä kello oli 16.55. Se oli miettinyt, että pitääkö lähteä töihin vai mitä nyt kellolle on tapahtunut. Sitte se vasta muisti, että on perjantai-iltapäivä. Mä olin lämmittänyt sitä niin mukavasti, että se oli nukkunut super hyvät päikkärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo kiva olla ihmisen vieressä? Koiran paras ystävä on ihminen, joka antaa ruokaa ja ottaa viereen nukkumaan. Ai ai, se on koiran parasta aikaa.

   Meidän äippä nukkui viime sunnuntaina kahden tunnin päikkärit, eikä oo vieläkään selvinnyt järkytyksestä. Onneksi sillä ei mennyt strömsöö ohi.

   Poista
 6. Heti kun siirryttiin talviaikaan, olisin ollut valmis horrokseen. Väsymys jatkunee kevääseen, jos vanhat merkit pitävät paikkaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti horrosväsymys ei ole vielä painanut päälle täysillä... meillä on jo lähellä. Pimeys jatkuu, lunta ei näkyvissä.

   Poista
 7. Miksi emme olisi talviunilla kuten muumit tai karhut?! Aloitettaisiin heti pimenevien iltojen aikaan ja herättäisiin, kun aurinko ryhtyy lämmittämään. Ai niin mut sitten pitäisi painaa aika pitkää päivää loput vuodesta, kun pitäisi tehdä nukuttujen kuukausien työt ja ansaittava elanto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sit jäisi joulu viettämättä. Tosin se voisi joitakin ihmisiä ilahduttaa, ei kuitenkaan minua.

   Mutta eläkäämme pimeän ajan yli hieman hitaammalla tahdilla.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!