perjantai 22. marraskuuta 2013

Tapahtui tällä viikolla

Viime yönä Ollilla loppui uni puoli kahdelta. Heräsin siihen, että koira joi kovaäänisesti maiskuttaen kupillisen vettä ja sitten tuli seisomaan makuuhuoneen ovelle. Komensin omalle paikalle, mutta loppujen lopuksi kaveri päätti mennä nukkumaan olohuoneen sohvalle fleecen päälle. Peitto oli myllätty ja siirretty mielenosoituksellisesti toiseen nurkkaan. Ei sentään tarvinnut yöllä lähteä käyttämään koiraa ulkona, vaikka sekin vaihtoehto kävi mielessä. Pakkasta oli sentään -6 astetta ja pienikin lenkki olisi vaatinut vähintään tuulihousuja ja toppatakkia, emännältä siis. 

Tällä viikolla ilmat ovat olleet kaikkea mahdollista ja vesisateisena tiistaiaamuna mies lähti viemään Ollia aamulenkille. Ulkoilu oli ollut koiralle vastentahtoista ja mies oli joutunut kantamaan koiraa useampaan otteeseen, koska Olli oli kieltäytynyt etenemästä. Loppujen lopuksi isompi asiointi oli jäänyt hoitamatta ja meitä tietenkin jännitti, miten Olli on pärjännyt päivän kotona. Aivan hyvin, vesisateessa suolikin toimii hitaammin. 

Tänä aamuna oli lumi maassa ja merikin on jäätymässä. Jospa se talvi tekee nyt tuloaan. 


Rentoa viikonloppua!

********************
ps. 
Elmerin muistolle: 
Niin vaikeni ääni tassujen,
sammui liekki suuren sydämen.
Jätti surun suuren, aivan valtavan,
sisintä hiljaa kuin riipien kalvavan.
Ei enää virkaa talutushihnalla,
lämmittäjää kylmillä varpailla.
Poissa katse tummien silmien,
ja se haukku - sitä enää kuule en.

Joskus tulee luopumisen aika, meillä kaikilla on tämä päivä edessä. 
Suurinta rakkautta on ajatella kaverin parasta. 

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo auringossa köllöttelevä Ollikka! Ja aikamoinen veikko oot, Olliseni, kun osoitat mieltä keskellä yötä. Se osoittaa, että oot aito mäyräkoira! Muiskut!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoira saa osoittaa mieltään ihan milloin se sille sopii. Ihminen voi tietenkin olla eri mieltä, mutta mäyräkoiran motto on: se joka haluaa, se saa.

   Poista
 2. Ihana runo <3 Ja ihana Olli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olette olleet mielessämme ja kyynel on vierähtänyt Elmerin muistolle.

   Poista
 3. Ollin vinkeet samat kuin Aslanilla ;) Tosin viime yönä kahdelta tuli Alphonselle sellainen olo, että "hei, mä olen hereillä, oliskos ketään vapaana pitämään seuraa", mutta se nyt johtui siitä, että mies oli vielä hereillä yläkerrassa ja mäyräkoiran logiikka sanoi, että jos siellä liikuskellaan, niin liikuskelkaa sit tänne alakertaan asti. Aslan nukkui, tosin viideltä kuulin sen tassuttelevan tuulikaapin oven eteen ja murahtavan pari kertaa. Vartijahommia, nääs ;)

  Runo Elmerille oli kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli partioi ja vartioi öisin myöskin, sillä naapurin miehen tullessa baarista kotiin taksilla täytyy mäyräkoiran ilmoittaa siitä haukkumalla. Kalevan jakeluautoa ei tarvitse haukkua eli tästäkin voimme päätellä, että mäyräkoira tuntee autot äänestä paljon paremmin kuin ihmisensä.

   Poista
 4. Kaunis runo. Mäyräkoirilla taitaa aika monilla olla tuollainen ns. "seurustelurakko". Olen joskus laskeskellut, että Ossin raja on sellainen maks 15 tuntia. Nimittäin, joskus kun käytän sen ulkosalla 21-22, niin Ossi saattaa vetää sikeitä vielä kahdeltatoista!!! joskus en ymmärrä sitä koiraa. Olli-boylle terveisiä täältä pimeästä ja sateisesta etelästä Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä huonompi keli tai mitä väsyneempi koira on, sitä isompi on sen rakko :)

   Toivottavasti teillekin kohta sataisi valkoista valoa. Ei kuitenkaan liikaa.

   Poista
 5. Siinä se Ollikka rentoutuu, auringonpaisteessa, lehmännahan (?) päällä. Väsyttäähän sitä nyt vähemmästäkin, kun yöllä uni oli karannut ;)

  Elmerin muistoruno on kaunis, osanotto Marmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmännahan päällä hyvinkin. Kotiväellä on kesällä pestyt matot vielä varastossa odottamassa aikaa parempaa. Ehkä nyt, kun lumi on maassa, ravan määrä on minimissään ja matotkin voisi laittaa lattiaan. Olishan siinä lämpimämpi ja pehmeämpi makoilla, vaikkei matto ikinä sohvaa voita.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!