sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sataa sataa ropisee

On sunnuntai. Vapaapäivä sujuu mukavasti sohvalla köllötellen. Olli nukkuu. Mies katsoo telkkaria. Itse rupean kohta kutomaan sukkaa. Vettä sataa, ei mitään vesitihkua vaan isoja pisaroita ihan kaatamalla. Ei ulkoilla tänäänkään kuin pakolliset reissut. Ollin ruoka-annosta on pitänyt pienentää, koska kulutus on minimissä. Toisaalta talvella ei lisärasvakerros olisi pahitteeksi. 

Lunta ja pakkasta odotetaan ja toivotaan! 

25 kommenttia:

 1. Joo, sataa todella! Meilläkin taitaa Tiitu levätä tuolla isännän kanssa sohvalla:)
  Lunta ja pikkupakkasta toivotaan täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sateiset päivät ovat kuin luotuja laiskotteluun sohvalla.

   Poista
 2. Täällä on pyjamapäivä. Kukaan ei lähde ulos. Minä viimeisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kävin äipän kans metsässä kävelemässä. Märkää oli.

   Poista
 3. Täällä ei sada, mutta pienet päiväpäikköset taitavat olla paikallaan, jos ei koiralle, niin emännälle. Terveisii teillpäin, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin pitää nukkua, kun väsyttää. Koira on kerällä sohvalla, isäntä sängyssä. Minä olen kutonut toisenkin sukan melkein valmiiksi. Kahvitauko.

   Poista
 4. Juuri sopiva tapq viettää tihkusateista sunnuntaita. Minkälaisen määrän ruokaa Olli muuten saa? Me yritetään nyt laihduttaa Vilmaa antamalla aamulla yhden desin nappuloita ja iltapäivällä pienen pakkauksen Cesar-lihaa. Ennen se sai aamulla kaksi desiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli saa Trovetin nappulaa aamulla 1 dl ja iltapäivällä 2 dl. Nyt iltapäivällä noin 1,5 dl, kun lenkkeily on jäänyt ilmojen vuoksi vähemmälle. Lisäksi makupalana juustoa, joka ilta yksi siivu. Ja viikonloppuaamuna kans.

   Poista
 5. Täälläkin on satanut. Paljon. Mäyräkoira makaa ja käy välillä syömässä. Täällä yritetään koota koiralle sitä lisärasvakerrosta, mutta ei tunnu rasva Mirkkuun tarttuvan. Muiskut sade-Ollille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan ihana-Mirkku kasviöljyripsauksen ruoan päälle? Jos vaikka muutama rasvatippa saisi sisäistä rasvakerrosta kasvamaan.

   Poista
 6. No niin ropisee. Ulos mennään vain pienesti pakottamalla. Ruoka-annosten pienentämisestä olen sitä mieltä, että pienentäköön orja vain omat annoksensa! Koirien ruoka on pyhä asia, vai mitä, Olli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiorja ei vähennä omaa annostaan, päinvastoin. Näyttää ruoka maistuvan koirankin puolesta.

   Olen Aatu kanssasi samaa mieltä, koiran ruoka-annosten säännöstely on paholaisen keksintö.

   t. Ollikka

   Poista
 7. Olli on siis asettunut talvilepoon. Ei aivan talviuneen kuitenkaan, vaan horrokseen. On nuo mäyräkoirat hauskasia, vaikka eivät ole mitään eksoottisia koiria, niin silti kaipaavat kovasti paljon lämpöä ja aurinkoa. Uuninpankolle nukkumahan ja kevättä odottamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna oli mittari nollassa ja kun koira astui tassunsa jäätyneen ruohon päälle, se oli siinä samalla muodostanut mielipiteensä aamulenkin pituudesta.

   Poista
 8. Moro Olli! En tiiä muistakko, ko joku aika sitten taisin vinkata, että meitillä on siel Oulun suunnalla uusi mäyriäispentukameli, matten entisel työkamul. No kuule tänään sit selvis, et jumantsuka, se pikkanen poika onki sun sukulainen, jos oikeen muistan niin vallan siskonpoika, Spectrolite's Play the Game on pienen miähen virallinen nimi, vaikka Remuks häntä kutsutaan. Ja siel Oulus tosiaan asustelee hänkin! Mahottoman upee yhteensattuma, eikö? Gaumeesti vaan terveisii sinne meiltä, t. Mauri-setä ja mattensa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kuule Mauri, meidän äippä teki vähän salapoliisityötä ja löysi tuolta kennelrekistereistä kyseisen kaverin. Mun sisko on kaverin mummo, joten kaveri on siis mun siskon tytönpoika ja mä oon isosetä. Hienoo!

   Vinkkaapa kaverin palvelusväelle, että vakoilevat mun blogikuvista, että onkos meissä yhtään samaa näköä.

   Poista
 9. Nyt eletään niitä aikoja, jotka alkavat olla meidän mäyrien mieleen, vielä kun saataisiin sitä valkoista maan peitoksi. Kurasta ollaan saatu tarpeeksi, ihan jokainen. Minä olen tämän lisäksi saanut tarpeekseni koirien jatkuvasta pesemisestä. Argh.

  Säästä huolimatta, iloista viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli maa jäässä ja ai että meidän askel kulki joutuisasti lenkillä. Eikä tullut kummallekaan suihkukomennusta. Tänään näyttää olevan sitten taas entiset kujeet ja kelit.

   Poista
 10. Onneksi on nyt pakkasta. Aikasemmin oli pihatie sellasta lällyä, ku mettäkoneetta ajelee sitä eestaas. Elmeri pimeässä käveli siihen niin, ku ennenki ja ku seiso siellä munia myöte tajusi ettei se olekkaan kova. Koira parka oli vaikia saaha sieltä pois :/ Täälläki tulee ruoka määrät pienemään, ku painoa oli tullu melekein kilo kesästä. Läskejä sitä ei kyllä olla vieläkään...toisaalta taitaa olla sama ruetaanko tässä enää painoa fiksaamaan, ku terveys on mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne ylimääräiset kilot ja grammat kuitenkin aina rasite selälle ja nivelille, mutta Elmerin kohdalla ei sillä taida olla enää merkitystä. Kun kipujen kanssa elää, pitää ainakin olla ruokaa mistä nauttia. Laitankin teidän blogiin lisää kommenttia.

   Poista
  2. No onneksi tuo Elmeri ei napise vaikka ruokaa olisi vähemmän. Varmaan vaikuttaa painon nousuun se,että liikuntaa ollaan ennestäänki vähennetty. Hirveitä määriä ei olla ruoka annoksia nostettu, ainoastaan 20grammaa aamulla ja iltaruuasta ollaan päivän namit vähennetty pois. Että melekosta säätämistä on tää ruokailu. Ell ehotteli nappulaa, mutta kerroin tuosta herkkä vatsaisuudesta niin oli sitä mieltä ettei kannata rueta tässä vaiheessa ruokaa muuttamaan, kun sopiva ollaan löydetty. Ai niin niistä öljyistä tuli mieleen,että ollaanha me Möllerin kalanmaksaöljyä syötetty parisen kuukautta, siitä saa lisää niitä omega-3, kuten kalasta, mitä onkin saanut nyt usein viikossa. Nuita ennen ollaan menty muilla öljyillä ja lisätty tuota muuta rasvaa ruokaan.

   Poista
 11. Samanlaista meikiä meillä. Sukkatehdas on käynnissä ja Nellin ruoka-annoksen suuruutta on pienennetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla aloitin pipotehtailun. Ensimmäinen alpaca-beanie tulossa ja jos on hyvä niin teen niitä urakalla jouluksi.

   Nelli-parka, sama kohtalo kuin Ollilla.

   Poista
 12. Valitettavasti meitä ei edes sade pelasta... Tosin lunta saisi tulla, olisi niin paljon valoisampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni yöpakkanen oli kuivannut tiet viime yön aikana ja aamulenkki sujui paljon paremmissa merkeissä. Milteinpä hilpeästi askeltaen. Tosin kesto oli taas sen normaalit 10 minuuttia.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!