lauantai 14. tammikuuta 2012

Aurinkoa ja lunta

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia lumisateista melkein joka päivä. Onneksi joku oli ajanut moottorikelkalla oikopolkua, ettei tarvinnut Ollinkaan kahlata syvässä lumessa. 

Päivälenkillä pysähdyimme välillä ihastelemaan auringonpaistetta. Aurinko näkyi pitkästä aikaa ihan kokonaisena taivaanrannan yläpuolella. 

Viikko ollut taas melkoinen. Ollilla meni maha sekaisin jostain ylimääräisestä, jota ei olisi pitänyt antaa, ehkä se oli broilerinnahka ehkä omenankara, vaikea sanoa. Seurauksena oli kahden päivän ripuli. Ensimmäisen yön jälkeen yllätys löytyi takkahuoneen lattialta, seuraavana yönä emäntä nukkui horroksessa kuullostellen koiran liikkeitä ja käytin poikaa sitten puoli viideltä aamulla asioilla. Nyt kun ei enää lapset valvota, niin koiran kanssa saa harrastaa yöheräilyä. Ollin ripulit kestävät yleensä aina kaksi päivää ja kolmantena päivänä ei tarvitsekaan asioida ulkona kuin pienemmällä asialla. Nyt neljäntenä päivänä ollaan eletty normaaliin malliin, tosin pakkanen yhdistettynä pohjoistuulella on supistanut lenkin kestoa. 


Australiassa kesälomasta (+33 C) nauttiva etäemäntä meinasi herkkätunteisen Ollin reagoineen yksinoloon niin voimakkaasti, että maha meni sekaisin. Kuluvalla viikolla kuopus palasi koulun penkille ja emäntä yliopiston kirjastoon päivän ajaksi. 


Kauniita talvipäiviä jokaiselle!

6 kommenttia:

 1. Voi Ollia, kun on herkkä maha. Toivottavasti vaiva on nyt jo ohi.
  Kyllä mekin epäilimme stressiä yksinjäämisestä, kun löytyi epäilyttävä kuivunut läntti makuuhuoneen matolta. Tosin en osaa sanoa, milloin se on tullut.

  -jokohan kolmannet kirjaintunnisteet menisivät oikein...

  VastaaPoista
 2. Heipat!

  Edesmennyt Rosa-westiemme oli herkkävatsainen ruoka-aineallergikko, joten sitä kautta on tullut erilaisiin koirien massulääkkeisiin tutustuttua. Rosa oli allerginen myös merilevälle, jota on runsaasti Tehobaktissa (koirien maitohappovalmiste, jota ainakin ennen suositeltiin aina ensin vatsaongelmiin), joten meillä ei ole sitä hänen pentuaikansa jälkeen käytetty muillakaan koirilla.

  Vinkkasinkin jo tuonne Marian blogiin vähän niin kuin Ollia ajatelle Canikurista, joka on apteekissa myytävä lääke koiran erilaisista syistä johtuvaan ripuliin/oksenteluun. Se ja Inupekt ovat meidän "luottotuotteita". Ensin annetaan pari päivää Canikuria ja, kun tilanne on rauhoittunut, niin vielä vaikkapa viikon verran Inupektia, jotta maha rauhoittuu kunnolla. Toki samaan aikaan noudatetaan myös ruuan suhteen tilanteen vaatimaa dieettiä.

  Rosalle suositeltiin joskus myös ihan ihmisille tarkoitettujen maitohappobakteereiden lisäämistä ruuan joukkoon. Erityisesti antobioottikuurin aikana. Meillä käytettiin sellaisia Gefilus-kapseleita, jotka saa avattua ja jauheen siten helposti ripoteltua ruuan sekaan. Annostuksena oli 3 kapselia päivässä antibioottikuurin aikaan ja muulloin 1 kapseli päivässä. (Rosa painoi n. 7 kg) Toki saman asian ajaa varmaan, jos lorauttaa ruuan sekaan esim. AB-piimää?

  Kiva kuulla, että Ollin massu on nyt kuitenkin jo rauhoittunut. Mukavaa viikonlopun jatkoa teille kaikille! :)

  VastaaPoista
 3. love the coat! very stylish. hope you all are keeping warm with all that snow!

  VastaaPoista
 4. Katriina,
  mäyräkoira tuntuu olevan herkkä arkirutiinien järkkymiselle, joten ei koskaan tiedä, minkälaista stressiä se aiheuttaa. Ja stressi näkyy sitten pienenä mielenosoituksena.

  annamari,
  kiitos vinkeistä ja myös Marian blogista sain häneltä ja teiltä muilta hyviä neuvoja. Miten sitä pärjäisikään ilman hyviä blogiystäviä?

  Doxie Rod,
  thank you. The coat is quite cheap but very warm and easy to put on. On cold weather we put a pullover under this coat.
  Today it's -14 C but fortunately the weather is not windy like yesterday.

  VastaaPoista
 5. totta, nimittäin tuo että ensin herätteli lapsi ja nykyään koira. minusta tuli lapsen jälkeen todella herkkäuninen eikä tilannne ole muuttunut vuosienkaan jälkeen - siksikin herään helposti koiran liikkeisiin.

  VastaaPoista
 6. Kaunis Nelli,
  minustakin tuli ensimmäisen lapsen myötä herkkäuninen ja kuulen yöllä heti, kun koira lähtee liikkeelle.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!