torstai 26. tammikuuta 2012

Hyvä paikka

Tässä eräänä päivänä olin taas kerran lähdössä yliopiston kirjastoon opiskelemaan ja aamulenkin jälkeen Olli päätti mennä jatkamaan keskeytyneitä uniaan sohvalle tyynyjen ja vällyjen keskelle. Kolmesti komensin koiran pois ja aina, kun pääsin eteisen puolelle, kuulin koiran hyppäävän takaisin sohvalle ja tietenkin tyynyjen päälle. No, tyynyt pois ja tilalle hain makuuhuoneesta koiralle soveltuvan torkkupeiton, jonka päällä nukkua. Ei ole kiva torkkua sohvalla oma pää samaisella tyynyllä, jolla päällä koiran takaosa on päivän lepäillyt. 

Tänään pidetään lepopäivä, käydään päivälenkillä lähikirjastossa hakemassa lukemista ja nautitaan pötköttelystä. Pakkastakin on vain -12 astetta, joka eiliseen -20 asteeseen verrattuna ei tunnu enää miltään. Tai ehkä viima siltikin vähän nipistelee poskia. 

11 kommenttia:

 1. Höh, hölmö ihminen; totta kai koiran on mukava loikoilla tyynyillä... Ilme on närkästyneen näköinen, kun lepoa tullaan törkeästi häiritsemään...

  VastaaPoista
 2. Lumo,
  koiran ilme kertoo myös sen närkästyneen valokuvaamisesta.

  VastaaPoista
 3. Sanotaanko niin, että koiran peppu sen tyynyn alla ylittää minunkin sietokykyni. Olenkin suosiolla nostellut sohvatyynyt niin, että Ossilla ei ole niille käyttöä. Kyllähän se mäyris kaikki temput tekee, jotka eivät ole estettyjä. Huom ei kiellettyjä vaan estettyjä. Se on alunalkaenkin paljon helpompaa kuin koettaa kieltää mäyrista. Kieltosanat kun yleensä ovat aika tuntematon käsite mäyräkoiralle:) Terveisin M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 4. Torkkupeittoja pitää meillä olla sohvan suojana ainakin kaksi kerrosta, koska päällimmäisen alle on paikko kaivautua, joskus muidenkin.

  Tosin sohvakielto jatkuu joulun myötä edelleen ;)) Siihen tarvitaankin jo kasa tyynyjä ja jalkajakkara esteeksi, sohvaa ei siis käytä kukaan!

  Olli on niin... Olli :)

  VastaaPoista
 5. Tuo Ollin ilme on kyllä mainio! ;DD

  VastaaPoista
 6. Tuo Main mainitsema kaivautuminen on tuttua täälläkin. Ja noita suojia pitää valkoisen sohvan päällä olla muuten mustia karvoja saa olla siivoamassa jatkuvasti. (Oliskohan sohvanvaihto paikallaan...)

  Ollin ilme on ihana :)

  VastaaPoista
 7. M-L ja Ossi,
  estäminen on todellakin hyvä keino mäyräkoiraa vastaan, mutta eräänä päivänä mäyräkoira on keksinyt keinon... ja taas ihminen yrittää estää. Tämähän on kuin oravanpyörässä olisi. Ja meidän jokakesäinen ilmiö: koira yrittää etsiä tietä aidan toiselle puolelle ja ihminen estää aina uuden reitin.

  Mai,
  kun sohva on todellakin päällystetty koiran peitoilla, kukaan ei iltasin jaksa alkaa siirtelemään niitä (kun ne pitäisi ehkä käydä ulkona ravistelemassakin). Näinpä arkisin sohva on koiralla ja viikonloppuna ihminen yrittää siistiä vähän paikkoja.

  annamari,
  koira on mestari ilmeilemään. Ja ilveilemään.

  Kaunis Nelli,
  valkoinen sohva olisi unelmani, mutta saavuttamaton unelma. Se olisi ensinnäkin päällystetty useilla eri peitoilla, jolloin pohjaväriä ei olisi näkyvissä. Toisekseen joku kaksijalkainen menisi varmaan likaisilla vaatteilla tai ruoka kädessä sohvalle... tai jotain. Ei siis meille.

  VastaaPoista
 8. Ihana Olli! Meillä on koirilla omat tyynyt. Olen ihmetellyt että miksi pehmeällä sohvalla pitää olla vielä tyyny alla että siinä voi maata? Kyllä mäyräkoira osaa nauttia ja tietää mikä on hyvästä :) T:Anne

  VastaaPoista
 9. Anne,
  ilmeisesti mikään alusta ei ole liian pehmeä sellaisenaan vaan aina tarvitsee olla lisävällyä.

  VastaaPoista
 10. Ollilla on kyllä kissanpäivät! :)
  Meillä Pinjalla ei ole enää mitään niin ylellistä kuin sohvatyynyt, joilla maata. Pienempi on tiputellut ne lattialle ja sen jälkeen pissaillut niihin (käsittämättömän epäsiisti neiti! ;) ) Uusia ei osteta, joten Pinja-raukka joutuu tyytymään "kovaan" sohvaan :D

  VastaaPoista
 11. Sunan,
  loppui ne kissanpäivät Ollillakin... laitoin nämä tyynynpäälliset pyykkiin ja puhtaat pinotaan tuolin päälle yöksi ja päiväksi, jos Olli jää yksin kotiin. Onneksi on torkkupeitto, jonka päällä kölliä toisin kuin Pinja-poloisella, joka makoilee pelkällä sohvalla. Onkohan tuo enää edes koiranelämää :)

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!