tiistai 10. tammikuuta 2012

Hoikka poika ulkoilee

Olli on saanut liikuntaa enemmän kuin normaalisti emännän opintovapaan aikana ja tämän myötä paino on laskenut 11 kiloon. Mielestäni tämä alkaa olla jo Ollin minimipaino, melkein kylkiluut kolisevat kävellessä.  Nappuloiden päälle ropsautetaan rypsiöljyä ja vähän ylimääräistäkin ruokaa voidaan antaa.

Ja viime talvena aloitettua mäyräkoirahiihtoa ollaan harrastettu pari kertaa koiraladulla. Eihän meidän tavisvermeet ole mitään ammatikseen hiihtävien koirien hienojen valjaiden ja systeemien rinnalla, mutta liikunnan riemulla ei ole rajaa.

Pakkasta oli tämän päivän iltalenkin aikana -11 astetta. Tämän talven pakkasennätys - viime vuonna sitä pakkasta olikin parikymmentä astetta enemmän.

14 kommenttia:

 1. Kummalliselta on kyllä nämä pakkaset tuntuneet. Ja kauhean kylmiltä, vaikkeivät ole mitään viime vuoteen verrattuna :D Epäilinpä jo, että tarkeneeko Pinja lenkille ollenkaan, mutta tajusin sitten hölmöyteni :P

  VastaaPoista
 2. Sunan,
  kyllä tämä pienikin pakkanen puraisee poskista pitkän lauhan kauden jälkeen. Toivottavasti viime talven kaltaista pakkasjaksoa ei nyt tulisi.

  Veera & co,
  kiitos ja rapsutuksia sinne!

  VastaaPoista
 3. Vähän on Ollilla turpa huurussa:) Pakkas- ja lumijakso ovat väkisinkin melkein kaksi kuukautta lyhkäisempiä kuin viime vuonna.Viime vuonna meille tuli pysyvä lumi marraskuun alussa ja nyt ihan joulukuun viimeisinä päivinä Nyt aiia oletan, että tuo kymmenen senttiä lunta pysyy jonkin aikaa:) Toisaalta tänne etelään on taas luvattu lauhtuvaa. Sopii minulle. Terveisiä Kirkkonummelta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. Asch piti kirjoittamani Nyt siis oletan. Sen siitä saa kun kirjoittaa sokkona "mukamas" kymmensormijärjestelmällä....M-L

  VastaaPoista
 5. Ollin vaatetus näyttää kuvassa todella vakuuttavalta. Saanko udella, että onko kyse itsetehdystä vai ostetusta haalarista? Meillä nimittäin tarttettais Pepille joku oikein lämmin haalari kylmiä kelejä varten.

  VastaaPoista
 6. M-L ja Ossi,
  eipä meilläkään kaivata tulipalopakkasia. Kymmenen astetta on itselläkin hiihtorajana.

  annamari,
  Ollilla on Hurtan alesta ostettu fleecehaalari, joka on katkaistu keskivaiheelta poikki, myös etuhihoista on resorit leikattu pois. Fleecen päällä on Best Friendin viitta, joka on ostettu Tokmannilta 9 eurolla. Halvallakin pärjää pakkasilla :)

  VastaaPoista
 7. Voi mikä katse! Ilme ihan näyttäisi kertovan, että kohta täytyy päästä pinkaisemaan. Eikä ne välineet mitään urheilijaa tee, vähemmälläkin pääsee harrastuksen makuun. Kivoja hiihtoja teille!

  VastaaPoista
 8. Hei, vähänkö ootte viksuja! Toi lahkeiden katkaisuhan on (tietysti) ihan loistava idea, kiitos vinkistä! Tää täti on niin surkea kässätöissä, että näköjään ei hoksottimet pelaa edes tuunausta ajatellen. Onneksi on nää plokit ja viksut plokikamut! :)

  Ps. Kysäisin eilen illalla isällä käydessäni, että voinko ottaa edesmenneen äitini ompelukoneen lainaan, mutta iskä olikin myynyt koneen naapurin Kimmolle.. :DD Ja hyvä niin, koska enhän minä olisi a) osannut mitään ommella ja b) varmaan edes ikinä yrittänyt. ;)

  VastaaPoista
 9. Nythän sitä lunta on taas tullut enemmän kuin tarpeeksi, ainakin koirat tykkää! :) Olli on aina niin edustava kuvissa ja tuo katse on niin syvä ja tuumaileva :)

  VastaaPoista
 10. Varmaan kiva harrastus tuo hiihto ja koira nauttii :) Meillä ei kumpikaan koiruus piä vielä näillä pakkasilla kamppeita, mutta kyllä harkitsen siksi, kun kerräää yli kymmenen asteen pakkasilla riitettä rintaan niin paljo. Kumpikaan ei kyllä kamppeista tykkää, mutta viimestään sillo pitää pukea, kun ei malteta tarpeita ulkona tehä kylmän takia.

  VastaaPoista
 11. No nyh sulla on Olli kyllä varman näköset vetimet päälläs ja töpäkkä askellus. Ei ihme, että kertymät on karisseet. Mäkin suklasin tänään nietoksisa. Oli kivaa.

  VastaaPoista
 12. Sheriffit,
  kiitos toivotuksista. Nyt meille voi toivottaa taas hyvää mahaa - Ollilla meni taas maha sekaisin ja paino tippui jo 10,6 kiloon. Näyttää vanhemmiten pojasta tulevan entistä herkempi.

  Maria,
  nyt sitä lunta sitten tulikin! Aamulenkillä Olli käveli autonrenkaiden jälkiä ja näytti katoavan jälkien sisään.

  MariaM,
  Olli on laihtunut ja sen myötä rasvakerros tuntuu hävinneen kokonaan. Vaatetuksella yritetään korvata rasvaa :) Eihän se pakkanenkaan täällä mikään mahdoton ole ollut, mutta tuuli kylmettää koiraa enemmän kuin pakkanen.

  Myrsky,
  nietoksista voi löytyä joskus yllätyksiä. Kerran löysin elävän talitintin, oli sellaisessa lumikiepissä, mutta ehti karata mun hampaiden välistä ennen kuin puraisin piikit yhteen.

  VastaaPoista
 13. annamari,
  mies kyllä katseli vähän ihmeissään, kun ensin hänen (alesta) ostamastaan koiran haalarista lähti takaosa ja sitten resoritkin, että kyllä kannatti tuokin ostaa ;)
  Samoin viittatakissa oli jotkut kuminauhahärpäkkeet takaosassa, tarkoituksena tietysti, että ne laitettaisiin takajalkojen ympäri. Olliahan moinen ahdistaa ja niin leikkasin kuminauhatkin pois. Ehkä ovat ihan hyvät lyhytselkäiselle koiralle, mutta ei mäyräkoiralle. Ainakaan isolle sellaiselle.

  Minulla on ompelukone vuodelta 1986 ja sillä ompelen kaiken tarpeellisen. Nykyään aika vähän, mutta aina silloin kun tarvitsen niin kiva se kone kaivaa vaatehuoneesta ja pyyhkiä pölyt ympäriltä. Ompelukone voisi olla nykyään vaikka usean perheen yhteiskäytössä, koska sitä niin vähän tulee käytetyksi.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!