sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Totuus ja kepponen

Totuus: 

Yli -10 asteen pakkanen ei enää innosta koiraa ulkoilemaan. Kävellään maksimissaan puiston ympäri. Aamulenkillä koira hoitaa asiansa ensimmäisen sadan metrin aikana ja oikopolun kohdalta kääntyy kotiin. Aika kiva, kun ulkoiluttaja on varustanut sekä itsensä että lemmikkinsä kunnon talvikamppeilla. 

Kepponen:

Pari päivää sitten satoi valtavasti lunta yhden vuorokauden aikana, eikä mies ehtinyt tehdä kaikkia lumitöitä ennen töihin lähtöään (siis kuuden aikaan aamulla). Tämän vuoksi päivälenkin jälkeen emäntä laittoi koiran sisälle ja lähti itse kolaamaan lumia. Ja jutteli siinä muutaman tovin vielä naapurinkin kanssa. Sisätiloihin siirretty mäyräkoira ei pitänyt järjestelystä ollenkaan vaan oli mielenosoituksellisesti mennyt kuopuksen huoneeseen ja tyhjentänyt roskakorin lattialle. Tietenkin kaikki silputtava tavara oli myös silputtu. 

Joskus ei siis huvita olla ulkona ja joskus sisällä ei huvita olla yksin.

14 kommenttia:

 1. Mäyräkoirilla tuntuu aina olevan kepposet mielessä,ikään ja kokoon katsomatta! :D Jos koira ei yhtään keppostele, epäilen sen heti olevan sairas, niin tuttua se pieni tihutyön tekeminen on ;)

  Nyt on ollut kauhean kostea sää, menee ihan luihin ja ytimiin...kyllä mä edelleen otan mieluummin sen kovan ja kuivan pakkasen kun tuon kostean pakkassään ja merituulen...hrrrrr...

  VastaaPoista
 2. Maria,
  käytiin (Taskisenrannan) satamassa päivälenkillä ja koira ihan hytisi takaisin palatessa. Jännitystäkin oli ilmassa, kun metsästä kuului fasaanin "laulu" ja lähdimme umpihankeen jäljestämään lintua. Eipä hanki haitannut koiran menoa ollenkaan, mutta lintu pääsi karkuun.

  Keppostelu ei tunnu vähentyvän iän mukaan - päinvastoin mielikuvitus vaan lisääntyy.

  VastaaPoista
 3. Ooh, fasaani! Mä en ole nähnyt kertaakaan tällä alueella fasaania...ihme juttu. Mut tämä kosteus saisi poistua, ihan kumma sää...

  Ja ne kepposet; musta tuntuu, että Alfie on jalostunut keppostelussaan se ainakin mikä on paha juttu, on se, että Alfie toimii äänettömästi! :D Aslan, pienempänä ja pöllömpänä pitää vielä niin kovaa meteliä, että se jää aina kiinni :)

  VastaaPoista
 4. Maria,
  ainakin tuossa meren läheisyydessä asustaa useampikin (tai sitten me nähdään aina se yksi ja sama). Sinne vaan lenkille poikien kanssa.

  Ollikin toimii äänettömästi keppostellessaan ja silloin onkin syytä olla huolissaan, jos koiraa ei näy eikä ääntä kuulu.

  VastaaPoista
 5. Tulin vastavierailulle.
  Kävin Ellin kanssa illalla lenkillä ja pakkasta oli reilut 13 astetta. Kiersin pienen, n. 1 km pituisen lenkin ja ajattelin että tytyn tassuja varmasti palelee reissun aikana, mut ei, ei tänään. Välillä riittää vähempikin pakkanen ja tassut palelee. Pahin taitaa olla jos lumi jää tassukarvoihin kiinni.

  Ja kumma kun se lumi tulee yleensä suojalumena, jota on kamala kolata. Onneks viime lumipyry oli selkeästi pakkaslunta, ei ollut niin raskasta. Ja pihahan on tietysti kooltaan niinkuin lentokenttä ;) Toi viiminen lause pitää niin paikkansa!

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno kuva Ollista.
  Jep, aina ei ihminen tiedä miten päin olisi, kun koiran(kin) mieli vaihtelee tilanteen mukaan ;)

  VastaaPoista
 7. Ihana, tosin vähän surumielisen näköinen Olli.Meillä on kenties yöllä tuo miinus 10 mutta vähempikin pakkanen riittää viemään meidän vanhan herran lenkkihalut:) Terveisiä Ossilasta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 8. Ellieli,
  kiva, että vierailit ja kommentoit.
  Maanantai alkoi meillä lumisateisena ja kovan tuulen kera. Normaalipituinen aamulenkki tehtiin säätä uhmaten.

  Mai,
  Olli kiittää. Koira on aina eräänlainen yllätysmomentti :)

  M-L ja Ossi,
  Ossi nauttii tuvan lämmöstä mieluummin kuin pakkasesta ja kukapa tuosta voisi moittia.
  Mukavia talvipäiviä pakkasesta huolimatta sinne Kirkkonummelle!

  VastaaPoista
 9. Tuttu juttu! Doriskaan ei periaatteessa suostu olemaan kylmemmillä ilmoilla (pakkasta enemmän kuin 10 astetta) ulkona, paitsi jos uloslähdön yhteydessä mainitaan koirapuisto ;) Siellä kyllä voi remuta pidemmänkin aikaa, vaikka ulkoilu muuten olisi mahdotonta kylmyyden takia :D

  VastaaPoista
 10. eve,
  mäyräkoira halutessaan voi siis ulkoilla kylmälläkin säällä ;)

  VastaaPoista
 11. Sisällä siis pitäisi olla, pitämässä mäyräkoiraa hyvänä!

  VastaaPoista
 12. Lumo,
  kepposen tehnyt mäyräkoira antoi emännälle opetuksen: älä jätä koiraa yksin :)

  VastaaPoista
 13. Juuri niin. Ihmiset saavat ihan ansionsa mukaan joskus, kun raahaavat huonolla säällä ulos. Ihan oikein Olli, sie olet niin viisaan näköinen joten osaat varmasti kouluta omat ihmisesi etteivät ryppyile sinulle. Meidän emäntä tuntuu olevan harvinaisen huono oppimaan, mäyräkoiran tapoja.

  VastaaPoista
 14. Sheriffit,
  ei ole meilläkään vielä emäntä oppinut täysin mäyräkoiran tavoille eikä mäyräkoiran palvelijaksi. Toissa iltana koira yritti muutaman kerran tulla nukkumaan ihmisen sänkyyn, mutta kieltojen jälkeen lähti allapäin laahustamaan omaan petiin. Katsoi niin syyllisesti emäntää, että ihan meinasi tulla paha mieli.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!