tiistai 17. tammikuuta 2012

Ihmettelyä

Hoh-hoi, sanoisi Olli, jos osaisi puhua. 

Tulimme aamulenkiltä puiston kautta kotia kohti ja pari rouvaa oli menossa lapsineen mäenlaskuun. 

- Onko se koira täysikasvuinen?
- Joo on, kuusivuotias, mutta ei ole vaan kasvanut tämän isommaksi. 
- Sillä on aika lyhyet jalat. 

En viitsinyt enää vastata.

17 kommenttia:

 1. Voi Olli Olli,
  täällä tiedetään tämä "tunne" hyvin. Bonon ollessa kai 4kk, sanoi naapurin "mäyräkoiraviisas", että ei tuosta tuu kunnon kokoista, sulle on annettu joku viallinen minimalli.
  Hohhoi totesi emäntä ja kertoi ystävällisesti, että kasvoi koira fyyisesti isoksi tai ei, niin rakas se on viimeistä häntäkarvaa myöden!

  Kaunis kuva, tuli oikein kesäinen olo tuota katsellessa! Leppoisia talvipäiviä Olli!

  VastaaPoista
 2. No höh.Olipa fiksuja ja filmaattisia rouvia. Niillä ei tainnut olla hajuakaan mäyriksen suuresta sydämestä ja isosta luonteesta. Tottakait mäyriksellä on lyhyet jalat.Eihän se muuten mahtuisi luoliin ja olisikaan mäyris...Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 3. Maunon kanssa on samat ihmettelyt kuultu moneen kertaan, sekä tietenkin hauskat vitsit katkenneista jaloista jne. Tekisi mieli sanoa, että ottakaapa juoksukilpailu niin katsotaan kumpi pääsee kovempaa :) Ei ole varmaan helppoa lyttykuonoistenkaan omistajilla, siinä kun on toinen fyysinen piirre mitä tupataan ääneenkin arvostelemaan...

  VastaaPoista
 4. Ai kauhee, tästä tuli kyllä päivän naurut! On näitä meidän kohdallekin sattunut jos jonkunnäköstä ihmettelijää, mutta tää oli kyllä ihan huippu! Koittakaahan nyt vaikka venytellä niitä Ollin jalkoja, josko pitenisivät vaikka vähän ;)

  VastaaPoista
 5. Joo, jalat kasvaa näille vasta kymmenvuotiaana...

  VastaaPoista
 6. Tuota on meilläkin kuultu kyllästymiseen asti. Toinen muiden mielestä vissiin hyvä vitsi, mutta mäyriksenomistajalle jo ajat sitten tylsäksi käynyt on viittaus siihen pahviseen mäyräkoiraversioon. Reaktio on vaan, että heko heko, tuo on kuultu ennenkin. Keksisivät irvailijat välillä jotain uutta :D

  VastaaPoista
 7. Meillä on arvosteltu poikien väriä. Vähän ihmetyttää joskus, että onko ihan pakko? En minäkään mene kommentoimaan muiden koiria, paitsi pääni sisällä ;) Kertaakaan en ole kuullut ääneen sanottua vitsailua jalkojen lyhyydestä tms. kuitenkaan. Ehkä se on tuloillaan ;)

  Paras vastaus jonka olen jostakin foorumista lukenut kun koiraa oli ohikulkija arvostellut rumaksi (en tiedä mikä rotu oli kyseessä, mutta aivan sama, harvinaisen typerä täytyy olla, että suustaan tuollaista päästelee...), niin omistaja oli tokaissut, että "no eipä sustakaan missiä tullut!" :D :D Jotakin tuonkaltaista voisin hyvin itsekin kuvitella vastaavani ;)

  VastaaPoista
 8. Kaikille kommentoijille yhteisesti:

  Ikävänä ihmisenä olisin voinut tietysti alkaa arvostella rouvien lapsia ja verrata heitä omiin hyvinkasvatettuihin ja mallimittaisiin yksilöihin, mutta fiksuna jätin moisen tekemättä.

  Katriinan kommenttia on pakko käyttää seuraavan kerran eli "Joo, jalat kasvaa näille vasta kymmenvuotiaana..."
  Tää on niin hyvä!

  VastaaPoista
 9. Hitsin pimpulat, kun nää jaksaa vielä tällaista melko tuoretta mäyräkoiranomistajaa hymyilyttää ("sillä on aika lyhyet jalat", "älä, no niinpä onkin, kas kun en ole aikaisemmin huomannut" - buahahhhaaa!!!). Oletan, että viiden vuoden päästä ei paljon enää suupielet nouse..

  Peppiä on ehditty luulla jo ainakin beagleksi ja dreeveriksi. Sen lisäksi eräs nainen kysyi, että olemmeko huomanneet Pepin toisen silmän olevan rikki!?! (Pepin oikeassa silmässä on sininen pilkku). Eräs nainen huusi kesällä lenkillä ollessamme jo kaukaa, että saitteko sen halvemmalla, kun sillä on tuo värivirhe.

  Vielä ei kukaan ole tainnut irviä jalkojen pituudesta, mutta epäilemättä sekin päivä tulee ja tod.näk. useammin kuin kerran. Westie on selvästi jotenkin vähemmän tuollaisia "maga-aivoituksia" synnyttävä rotu. Tosin, on minulta useamman kerran kysytty, että minkä muun värisiä westejä on ( valkoinen länsiylämaan terrieri, hmm..) Mutta se on tietysti ihan ymmärrettävä kysymys, jos ajattelee esim. cairnea ja norwichejä.

  Sama asia, kuin teitä muitakin, jaksaa täälläkin silti ihmetyttää; miten aikuiset ihmiset kehtaavat/viitsivät laukoa niin ihmeellisiä ja arvostelevia kommentteja toisen ihmisen koirasta? :o

  VastaaPoista
 10. Meille ilmestyi ulkorapulle (onneksi tyhjä) pahvinen mäyräkoira hiukan sen jälkeen, kun oli muutettu tähän. Että silleen.
  Taas hieno valokuva :)

  VastaaPoista
 11. annamari,
  noista ihmisten letkautuksista voisi koota melkein kirjan. Meille on sanottu esim. onko se koira kävellyt paljon, kun jalat ovat kuluneet lyhyiksi? Yksi poikaporukka huuteli syksyllä aina meille, että katsokaa makkarakoiraa. Huutelu loppui, kun sanoin, ettei se ole makkarakoira vaan maastonakki.

  Ehkä hauskin oli takapihan naapurin rouvan hyväntahtoinen tiedustelu: "Onko se ajokoira?"

  Mai,
  valokuvaaja kiittää. Kesäkelillä tulee paljon parempia kuvia kuin talvihämärässä (kun ei osaa kuvata hämärässä).

  Pahvimäyräkoira oli kait jonkun mielestä hyvä vitsi.

  VastaaPoista
 12. :) Päivän naurut. Noin voi sanoa vain ihminen joka ei tiedä koirien koirasta eli mäyräkoirasta yhtään mitään.
  Yleinen asenne meitä kohtaan on ollut se että ihmiset kiertää kaukaa ja varoo, koska "mäyräkoirat on äkäisiä ja puree herkästi". Ja tosiaan tolle lyhytjalkaisuudelle nauretaan ja ivataan :( "Tais jumala erehtyä kun tota koiraa teki, tekikin pitkän selän vaikka piti tehdä pitkät jalat". Yksi meitä ivanneista oli eläinlääkäri. Kaikesta huolimatta: Ollilla on miehekäs haukotus ja kuva on hieno ja Olli on hieno poika.
  Ai niin, siskon koulun pihalle (jossa on opettajana) oli tänään ilmestynyt mäyräkoira; ilman taluttajaa, ilman pantaa. Oli vissiin lähtenyt omille teilleen katsomaan lapsia :) Juteltiin hetki systerin kanssa ja kysyin että millainen mäyräkoira se oikein oli. Syterin vastaus: " no sellanen kun se mäyräkoira Olli" :) Eli heti tiesin että lyhytkarvainen ja musta punaisin merkein.
  T: Anne

  VastaaPoista
 13. Meidän iskä oli sanonu kerran ku Pyry-papan jalkoja päivittelivät, että oho, tulipas liian pitkä lenkki, ku kotoota lähtiessä se oli vielä dobermanni. Ei ne kuulema ymmärtänee, mut iskää ja äippää oli kauheesti naurattannu kysyjien hölmistyneet ilmeet.

  VastaaPoista
 14. Voi sitä rouvaparkaa, on jäänyt yleissivistys vähälle koirien kohdalla eikä taida olla kokemuksiakaan. Ajatelkaa, jospa hän ei ole saanut yhtään koirapusua tai kysyvää katsetta, eikä ole koskaan pitänyt tuhisevaa koiranpentua sylissä?! Onkohan kaikki kääpiörodut hänestä pentuja? Ihmettelee tietty kun pentuja riittää eikä ne meinaa kasvaakaan.
  Olli on niin komia ja hieno. Ja mäykyt on hauskoja. Ja niin se vika oli taas siellä katsojan silmässä.

  VastaaPoista
 15. Anne,
  meidän eläinlääkärillä on itselläänkin mäyräkoira, joten hän osaa käsitellä Ollia juuri oikealla tavalla.

  Olli kiittää Annea kehuista ja antaa kunnon virtuaalinuolaisun!

  Myrsky,
  tuotakin meidän pitää joskus lainata!

  Anonyymi,
  koiraton ei tiedä, mitä iloa ja onnea koira tuo mukanaan. Ripuleista sun muista asioista huolimatta plussan puolella ollaan.

  VastaaPoista
 16. aikuisten kommentit voi tosiaan olla tosi kuluneita, lapsilta taas voi tulla aivan ihania. olin kerran edellisen koiran kanssa kävelyllä talviaikaan ja koiralla oli punainen takki. vähän matkan päässä oli pieni poika laskemassa mäkeä ja sieltä kuului: kato mummi, punanen koila.

  VastaaPoista
 17. Kaunis Nelli,
  :)

  Uudet hauskat kommentit voivat ehkä naurattaa, mutta vanhoille kuluneille ei kiitos.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!