maanantai 30. tammikuuta 2012

Monday morning -24 C

Tänä aamuna pakkasta oli -24 astetta ja mäyräkoiran normaali ns. "kahden-kakan-aamulenkki" piti tehdä kahdessa erässä. Olli ei yksinkertaisesti vaan tarjennut ulkoilla kuin 5 minuuttia kerrallaan. Ensimmäisen osalenkin jälkeen koira lämmitteli tunnin sisällä ja sitten lähti toiselle aamulenkin puoliskolleen. Näin tärkeimmät asiat tuli hoidetuksi. Ei ole koira muutenkaan kovin innokas ulkoilemaan. Koiraa saa huudella eteisessä melko tovin, että yleensä suostuu tulemaan puettavaksi. Portin pielen lumikasat ovat keltaisiksi merkattuja, kun koira tekee asiat kotipihan lähelle ja kääntyy takaisin kotiin.

Mukavaa pakkasviikkoa kaikille!

Sunnuntaina paistoi aurinko ja se lämmitti mieltä (muuta se ei sitten lämmittänytkään).

9 kommenttia:

 1. Täällä itä-suomessa mittari näytti aamulla -32.. Voit kuvitella suostuiko meidän mäykky ollenkaan ulos.. :D

  VastaaPoista
 2. miljama,
  teillä se sitten vasta kylmä onkin. Voin hyvin kuvitella mäyräkoiran ilmeen, kun se ovella haistaa kylmän ilman.

  VastaaPoista
 3. Täällä oli myös kolmisenkymmentä aamulla. Huomiseksi on luvattu -33 astetta.

  VastaaPoista
 4. Svea,
  joko siellä pitää ruveta etsimään villahousuja kaapista?

  VastaaPoista
 5. Hui kauhistus, täällä on vasta -12 astetta, mutta uhkailtu on -20-30:llä. Toi nykynen pakkaslukema kyllä riittäisi, Elli tarkenee jo hyvin n. kilsan lenkin tassuja nostelemati villapaita ja heijastinliivi päällään.

  VastaaPoista
 6. Ellieli,
  eilen käytiin Siwassa (yllättävän lähellä) ja sillä aikaa, kun itse olin ostoksilla, mies lämmitteli koiran kanssa tuulikaapissa. Muuten ei olisi ollut asiaa edes tuohon puolen kilometrin päähän.
  Meillä käy vielä sellainen reipas vinkka että korvat lepattaa.

  VastaaPoista
 7. Hui kun kuulostaa kylmältä eri puolilla Suomea. Täällä oli vajaa 10 astetta kun Ossin kanssa kipaistiin alle kilsan lenkki mutta ilma tuntui hassun kostealta ja se jotenkin lisäsi sitä kylmyyden tuntua.Asialliset vermeet oli päällä mutta Ossilla olen pitänyt tuollaista kymppiä rajana ennenkuin puen sille villapaidan. Ei tartte kummankaan kauaa värjötellä kun mennään reippaasti:) Toivottavasti meille ei tule mitään kolmeakymmentä astetta.Siinä hyytyy emäntä ja Ossi. Terveisiä Kirkkonummelta M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 8. M-L ja Ossi,
  toivotaan teille maltillisempia ulkoilukelejä!

  VastaaPoista
 9. Oli aamulla "vain" -29,4 ei siis luvattua -33 astetta. Saa kyllä varata aamulla ylimääräisen viisiminuuttisen aikatauluun kun pitää pukea monen monta kerrosta.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!