maanantai 8. lokakuuta 2012

Maha löysällä (koira), hermot tiukalla (kotiväki)

Varoitus: sisältää kakka-asiaa. 

Sunnuntaiaamuna, tarkalleen 4.52, emäntä heräsi Ollin aiheuttamaan kolinaan. Makuuhuone oli vaihtanut paikkaa ja olohuoneet kalusteet eri paikassa, joten puolisokea koira törmäili tuolinjalkoihin ja yritti seinästä läpi. Olli etsi emäntää päästääkseen ulos asialle. No, emäntä lähti käyttämään Ollia parilla isolla pissalla ja sitten tultiin kotiin. Olli sängyn jalkopäähän nukkumaan ja siinä oltiin sitten minuutti rauhassa, kunnes alkoi aivan vaimea vinkuminen. Ei muuta kuin miehen vuoro lähteä käyttämään koiraa. Kävivät mutkan metsähallituksen puolella ja tulivat takaisin: koira oli pirtsakka ja mies pahalla tuulella, kun koiralla ei ollut mitään isompaa hätää. Taas nukkumaan. Meni pari minuuttia ja vikinä alkoi uudelleen. Nyt emäntä päästi jo pari painokelvotonta sanaa ja puki kunnon lenkkikamppeet päälle. Ollilla oli maha löysällä, mutta vasta kolmannella yrittämällä homma tuli hoidetuksi. Ja taas nukkumaan. Tosin emännällä yöunet olivat kadonneet ja samahan se oli alkaa aamupalalle, kun kellokin oli jo kuusi. 

Tänään käytiin puolen tunnin aamulenkki ja Olli teki ison, löysähkön läjän. Miehen tultua kotiin takkahuoneesta löytyi kolme löysää läjää... pieniä, mutta haisevia. No, sitten ruoan jälkeen mies lähti Ollin kanssa lenkille eli mies raahasi lenkkihalutonta koiraa kaksi kilometriä perässään ja ehtivät olla kotona muutaman minuutin, kun vikinä alkoi uudelleen. Nyt taas emäntä lenkille ja nyt oli koiralla sekä menohaluja että isompaa asiaa. Maha on edelleen löysällä. (Tässä vaiheessa emäntä huokailee syvään.)Löysään vatsaan näin maalaisjärjellä löytyy kaksi selitystä: Olli sai perjantai-iltana savustetun lohen rasvamahaa (ajateltiin kokeilla, miten Olli reagoi tähän ylimääräiseen ruoka-aineeseen pitkän nappuladieetin jälkeen) tai sitten koira on stressaantunut, kun monen kuukauden jälkeen on arki alkanut ja Olli joutuu olemaan yksin koko pitkän päivän. Onhan tietenkin lenkillä voinut maasta löytyä jotain sopimatonta, mutta toisaalta silloin koira olisi varmaan myös oksennellut. Huomenna on silmätulehduksen jälkikontrolli ja samallahan voi kysäistä tästä uudesta probleemasta, jos se näyttää jatkuvan.

Kotiväellä on vähän ottanut hermoon, mutta toisaalta on myös huolestuttanut. Olli ajatteli alkaa yöunille. Onhan kello jo kahdeksan.  
Kivaa viikkoa kaikille.

18 kommenttia:

 1. Toivottavasti uni parantaa masuvaivat. Ailahtelevainen on koiran masu, meilläkin meni koko eilinen päivä kokonaan kakkaamatta, mutta tänään on taas toiminut. Ehkä teilläkin siis huomenna jo paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei haittais, vaikka huominen meniskin vähän rauhallisemmissa merkeissä. Eikös se ole hyvä merkki, että koira nukkuu rauhassa?

   Poista
 2. Voi Olli-ressua! Täälläkin on ollut naapurin koirilla mahatautia, onneksi Mirkkuun ei ole tarttunut ainakaan vielä. Olen syöttänyt Mirkulle ennaltaehkäisevästi PectBalansia. Syökö Olli-poika maitohappobakteereja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla kokeiltu koskaan, mutta täytyy käydä ostamassa. Voisi olla hyväkin juttu Ollin herkälle mahalle.

   Poista
 3. Parempaa vointia Ollille ja makeita unia kotiväelle loppuviikoksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aina kiva (?) kun elämässä on jotain jännitysmomenttia... aamuisin tarkkana, ettei astu läjään ja töiden jälkeen ovelta haistellaan, mikäs täällä tuoksuu tänään?

   Poista
 4. Voi Ollipollia! :( Toivottavasti massu paranee pian! Lähetetään parantavia paijauksia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kyllä heti tuntuu paremmalta...

   Poista
 5. Olli kamuseni, tiiän kuule niin ton sun olon - mulla on kans ollu maha sekasin lauantaista asti, sillon käytiin mekin keskellä yötä ulkona ja sitku on tää pitkä karva niin piti mennä suihkuunki kuule keskellä yötä. Ei ollu hauskaa. Oon saanu sekä Canicuria että Attapektiä riisin ja raejuuston kanssa, ja oli jo niin kova nälkä eilen, että upotin hampaani emännän tilaamaan pizzaan, siinä sitä väännettiin kättä pizzalootasta kuule. Matte voitti. Tsemppiä sulle, toivottavasti ensi yö menee siellä (ja täällä) nukkuessa, syvään ja pitkään. T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on gaumeeta, suihkussa keskellä yötä! Mää jouduin viime yönä vesisateessa ulkoasialle, eikä sekään ollu kivaa. Märkä heinä tuntuu ikävältä mahanahkoissa. Enkä saanut tänään mitään aamupalaa, mutta nappasin jonkun suupalan lenkin varrelta. Emäntä oli kärppänä repimässä mun suuta auki, mutta ehdin nielaista. Käh.

   Poista
 6. Voi kakka! Mamma samaistuu siihen tyrmistyttävän väsyneeseen olotilaan, jonka yöllinen herääminen koiran vatsavaivaiseen ravaamiseen liittyy. Mä sen sijaan samaistun tohon vatsavaivaongelmaan, mulla kun menee aika helposti maha sekasin, muun muassa sillon kun mun pappa lähtee työreissullensa. Ja tulee sieltä takas. Maitohappobakteereita mamma välillä syötti mulle, niitä kandee ehkä kokeilla. Sympatiat Ollille, toivottavasti masu paranee pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ei oikein tykkää siitä, että ne joutuu ulos kesken yöunien ja sen lisäksi vielä siivoamaan jätöksiä. Sehän on niitten duunia.

   Poista
 7. Voi sua Olli! Ei oo kivaa tommoset mahavaivat. Mä niin tiedän ton, kun mulla on masu tämän tästä kipeänä. Ei onneks ripulilla, mutta muuten kurja olo. Tsemppiä ja parantavia muiskauksia sulle!
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinä ihana Elli, kyllä mulle muiskaukset kelpaavat ja kyllä niitä emännältäkin saa kohta, kunhan se vähän rauhoittuu noitten siivousten jälkeen...

   Poista
 8. Voi Olli-parkaa. Mahavaivaisena on ikävää olla. Veikkaan sitä rasvaista lohta, mutta voihan se olla ihan mikä vaan se syy. Toivottavasti massu on jo parempi ja kotiväen hermot eivät ole enää niin kireällä. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää viettää päivä työpaikalla ja sitten kotona avata ulko-ovi... teen taktiset ja annan miehen mennä kotiin ensimmäisenä :)

   Poista
 9. Voi kakkinakki-Ollia. Massulle paranemista ja tsemppiä eläinlääkärireissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli ei tykkää yhtään, kun päivälliseksi tarjotaan laihaa riisivelliä.
   Jospa se tästä...

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!