perjantai 26. lokakuuta 2012

Vapaapäivä

Kun kotiväellä on vapaapäivä, se tietää myös Ollille erilaista päivää. Ei tarvitse olla yksin, eikä tarvitse lähteä aamulenkille ennen seitsemää. Ja mikä parasta: pääsee ulkoilemaan keskellä päivää eli valoisalla. Nyt kun alkaa olla pimeää aamua iltaa. 
 
Tosin Olli ihmettelee ihmisväen outoa tapaa nukkua keskellä päivää - eikö se olekaan koirien yksinoikeus? Onneksi emäntä oli vähän pirteämmällä päällä ja lähti ulkoilemaan. 

 Voiko olla ihanampaa kuin korkaamaton hanki?

 Pikkupakkanen, uutta lunta, aurinko paistaa ja mäyräkoira nauttii! 

Nautitaan näistä päivistä!

17 kommenttia:

 1. Onpa Ollilla onnenpäivä: kaikki kotona ja lunta! Ensilumi satoi täälläkin ja sitä on jatkunut koko päivän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tuo mukanaan valoisuuden ja pikkupakkanen jäädyttää kuraiset polut. Illalla tulee vielä poika ja miniä, joten nyt on rapsuttajia ihan tarpeeksi.

   Poista
 2. Ui kun sulla onkin Olli ollut mahtava päivä, lumi on kyllä ihan parasta - ja kotona viihtyvä kotiväki! Lunta mekin ootellaan, elämä näyttää heti kivemmalle kun on valkosta ympärillä eikä oo märkää. Näin on. Mukavaa viikonloppua sinne kamu! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pessimisti sanoisi, että tämä lumi sulaa vielä pois, mutta nyt nautitaan! Toivottavasti pian Maurikin saa nauttia lumesta!

   Poista
 3. Ollilla ollut ihana perjantai:) Ossikin pääsi pitkästä aikaa miehen kanssa kävelylle. Sen oikein näki, että oli onnellinen. Pitkästä aikaa mies kotosalla. Toista viikkoa reissussa. Terkkuja Ouluun. Ei meil ihan noin paljoa lunta ole. Pienet rippuset lenteli aamuselta. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vaihtelua Ossin - ja sinunkin - elämään, kun mies kotiutuu pitkältä reissulta. Leppoisaa viikonloppua Kirkkonummelle!

   Poista
 4. Siellä näyttää ihan kevättalvelta! Täällä ei ole lunta vaan pilkkopimeää ja masentavaa.
  Tuo ensimmäinen kuva Ollista tarkkailemassa päivätorkkuvaa kotiväkeä on mainio. Kyllä kelpaa herätä mäyräkoiran tuimaan tuijotukseen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa emäntä sanoi tänään, että näyttää ihan keväiseltä. Kuulemma olisi tehnyt mieli jo hiihtämään ja mikä ettei, kyllä määkin tykkään hiihtämisestä vaikkei mulla olekaan suksia. Juoksen vaan kovaa, niin kovaa ettei kotiväki jaksa hiihtää yhtä lujaa.

   Kyllä se isäntä heräsi, kun mää tarpeeksi tuijotin. On kuulemma ahdistavaa nukkua, jos joku tuijottaa. Pystyn siis herättämään ihmisen pelkästään tuijottamalla. Hyvä taito.

   Poista
 5. Meilläkin herättiin tänä aamuna maa valkoisena. Koirat oli ihan innoissaan, isäntäväki ei niinkään. Miehellä oli sentään autossa jo nastat alla, mutta meikäläinen liukasteli keärenkailla - EI hyvä! No, illalla sain minäkin talvirenkaat vaihdettua. Nimim. Talven yllättämä autoilija ;)

  Teidän ulkoilu sen sijaan näyttää sujuneen tosi rauhallisissa ja mukavissa merkeissä. Samaa toivon viikonloppuunne! Ollille rapsuja, tietty. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi yllättää aina autoilijat, mutta onneksi meillä on jo kitkat alla. Siitä huolimatta on kyllä pitänyt kaasujalkaa höllentää.

   Tänään vietetään tooooosi rauhallista päivää, kun mies lähti aamulla työhommiin ja yötä ollut nuoripari palasi takaisin keskustaan. Odotetaan päivän valkenemista ja sitten lähdetään lenkille katsomaan lumisia maisemia.

   Poista
 6. Hui kauhistus, lunta tuli täälläkin eikä emäntäihminen tykkää. Se tietää yleensä aurauksia jos enempi tulee. Ja pakkasta yli 10 astetta. Hyrrr, kylmää.

  Mutta Olli ilmiselvästi ihmettelee isännän päivätorkkuja ja nauttii lumihangessa tarpomisesta (vaikkakaan lunta ei olisi kahta senttiä enempää). Ja aurinko - siitä nauttivat kaikki, varsinkin tähän vuodenaikaan, kun sitä ei juuri näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kola on jo kaivettu varastosta esiin, mutta kyllähän nämä lumet varmaan vielä sulavat. Kyllä pakkasta saisi olla vain muutama aste, jo nyt koira hytisee kylmyyttä. Entä sitten kun on -20°...

   Poista
 7. Etätyöpäivät on myös kivoja, voi koiran kanssa lähteä päivällä kävelylle. Piristää kummasti ja jaksaa taas naputella konetta.

  Lunta tuli ja kesärenkaat alla - mutta kohtahan tuota vettä tulee taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesärenkaat eivät haittaa, kunhan ei lähde liikenteeseen :)

   Etäpäivämahdollisuus on hieno juttu. Sitä onkin tutkittu, että etätyöpäivänä ihmiset tekevät enemmän töitä kuin toimistolla. Tämä johtuu siitä, että etätyötä pelkäävät, että heidät leimataan laiskoiksi. Totta vai tarua?

   Poista
 8. Kiältämättä, Ollikka, tänään oli aivan mahtavat lenkurakelit. Tykättiin!

  Toleen muuten tänään meijän iskä ja äippäkin pötököttivät. Onkohan jotain yleisväsymystä liikkeellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ovat vanhemmiten heikkounisia. Nukkuvat lyhyet unet yöllä ja sitten päivällä väsyttää. Mää nukun kellon ympäri yöllä ja sitten päivällä useat tupsluurit. Koskaan ei väsytä.

   Poista
  2. Toi olis pistämätön ohje ihmisillekin! Miks ne ei tajuu?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!