sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sataman tarkastaminen

Olli odotteli aamupäivällä malttamattomana, koska oikein lähdetään lenkille. Oltiinhan me oltu hereillä jo puoli seitsemästä asti - Olli ei herännyt yöllä siirtämään sisäistä kelloaan. Aurinko nousi sopivasti lenkille lähtiessä ja lähdetiin tarkastamaan, joko meri alkaa jäätyä. Vasta rannoilla on ohutta riitettä. Satamaan kuljettiin oikopolkua pusikkojen ja joutomaiden (entistä merenpohjaa) halki, pienet ojat ovat jo jäätyneet ja kantoivat mäyräkoiran. Ihmiset eivät vielä uskaltaneet kokeilla jään kestävyyttä, vaan teimme muutaman mutkan reittiin, että päästiin hyppimään ojien yli.

Samalla kokeilin iPhonen kameraa. Ihan hyvä on ja korvaa pokkarin lenkeillä, kun ei aina jaksa ottaa kameraa mukaan. Ja silloin, kun kamera ei ole mukana, on kaunein auringonnousu tai -lasku ikinä tai jotain muuta mullistavaa. 

22 kommenttia:

 1. Nämä on hyviä kuvia auringonnoususta, ei uskoisi kyllä puhelimella otetuiksi! Minusta oman iPuhelimeni kuvat erottaa blogikoossa, ainakin oma silmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on ihan hyvää tasoa, kun on tällainen amatöörivalokuvaaja. Ei pidä vaatia itseltään liikaa :)

   Poista
 2. Kuule Olli, pistäkkö sää vapaaehtosesti ton palttoon päälle? Meillä on nykyään äipän kanssa tahtojen taistelu siitä, pistetäänkö mulle lämmikettä lenkille vaiko ei. Toistaseks äippä on voittanu ja joudun laittaan villiksen päälle, pahus! Ei huvittais, vaikka palelenkin. Ei se sit enää niin haittaa kun se on päällä, mut se laitto...huoh!
  Meil on tääl ainaski viis senttii jo lunta. Äippä käski sanoo, et' tosi hyvii kuvii sil iponilla saa otettuu.
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli-kulta, laitan vapaaehtoisesti kaikki vaatteet, mitä meillä on. Tossutkin sitten kun on yli -20°. Se on niin paljon mukavampaa ulkoilla kunnon kamppeilla niin kuin olet huomannut. Onneksi vaatetus ei vähennä sun eikä munkaan viehätysvoimaa.

   Mulla oli tässä kerran heijastinliivi päällä ja meidät ohitti pyöräilevä perhe. Pikkutytöillä oli liivit päällä ja toinen huusi äidilleen: Kato äiti, tuolla koiralla on samanlainen liivi kuin mulla.

   Poista
 3. Kylläpä on komiat kuvat :)

  VastaaPoista
 4. Hienosti toimii i-kuva isommassakin koossa. Minulla ne erottaa blogissa pienestä koosta. Pitänee tarkastalle säätöjä, kun kerran näin hyviltä isotkin näyttää.

  Mitä merkkiä tuo Ollin palttoo on? Minä harkitsen jonkinlaisen vaatteen hankkimista Paavolle. Varsinkin jos herra nypitään keskellä talvea, saattaa lämmike tulla tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollin palttoo on ihan tavallinen market-tavara, jonka merkkiä en nyt muista. Olisko joku Best Friend tai jotain yhtä mielikuvitoksetonta.
   Pakkasilla laitetaan alle fleece ja näillä mennään. Olli ei omista isoa graderoobia vaan parilla kamppeella pärjätään "pese ja pidä" -tyyliin.

   Olli on niin lyhytkarvainen ja laiha, että palttoo on jo tarpeen.

   Poista
 5. OOt todella asiantuntevan näköinen satamatarkastaja. Ja tyylikäs! Siellä taitaa olla jo ihan täysi talvi. Meillä ei vieläkään näy lunta (se ei kyllä haittaa mua, tänvertainen talvi riittäis jo mulle ja kuulemma emännällekin).

  VastaaPoista
 6. Hyvin taisi tulla satama tarkastettua. Minun mielestä omppupuhelimella tulee oikein hyviä kuvia. Itse en kyllä osaa käyttää omppupuhelinta ollenkaan. Tytöllä se taitaa olla ihan must, kun tuntuu siltä, että hän käyttää sitä aika paljon muuhunkin kuin puhumiseen. Ai teillä on jo sen verran pakkasta, että Olli saa palttoon päälleen? Täällä on ihan siinä nollan pintaan. Terveisiä Ouluun ja Ollille rapsuja M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttäret ovat olleet kauan omppuihmisiä, joten aivan ihmettelin, kun keskimmäinen vaihtoi Samsungiin. Sen verran negatiivista täytyy sanoa, että sormien pitäisi olla vähän hoikemmat että osuisi "näppäimille". Huteja tulee koko ajan.

   Pakkasta on ollut monta päivää, yöllä enemmän ja päivisin muutama aste. Mutta ilmeisesti lauhaa on tulossa, toivottavasti ei kovin pahaa loskakeliä.

   Poista
 7. Komppaan Mirkkua, kyllä tosiaan oot asiantuntevan olonen satamatarkastaja, Olli! Mikäpä sitä on noita maisemia tarkastellessakin, sitten maistuu taas tupsluurit kahta makeammalta kotona. Mukavaa alkavaa viikkoa teille, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauri-setä ja Olli ne tietävät, että tupsluurit maistuu makialta ulkoilun jälkeen.

   Poista
 8. Hui, kuinka hyytävän kylmältä tuo meri vaikuttaa...Taitaa olla talvi tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tulee ja kohta alkaa marraskuu, joka viittaa siihen, että maa on silloin usein yöpakkasten vuoksi roudassa, minkä vuoksi useimmat ruohovartiset kasvit kuolevat eli tulevat martaiksi. Näin netti kertoo.

   Poista
 9. Puhelin tosiaan on helpompi ottaa mukaan kuin kamera. Minulla on nyt Lumia mutta vanha pokkarini on vielä himpun verran parempi kuvanlaadultaan. Vitsi kun raaskisi ostaa järkkärin mutta kun periaatteesta hankin uutta vasta kun vanha hajoaa niin ei voi... ja sitä paitsi se varmaan jäisi kotiin kun puhelin on kevyempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkärin kanssa ei tosiaan lenkkeillä, kyllä pokkari tai puhelin on siinä mielessä kätevämpi. Järkkärilenkit täytyy järjestää ihan erikseen.

   Poista
 10. Onpa huippuja kuvia! :) Satamassa kun käy, niin kaukokaipuu aina meikäläisellä lisääntyy eksponentiaalisesti, vaikken merillä haluaisikaan olla...merisairaus, nääs ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä, merisairastelun vuoksi ei merimatkat kiinnosta mutta reissuun on aina mieli. Olli sen sijaan voisi olla aina sekä vesillä että matkoilla. Kunhan siellä saisi ottaa välillä kunnon tupsluurit.

   Poista
 11. Kyllä tulee hyviä kuvia! Emännällä on koko arsenaali kameroita: järkkäri, pokkari ja surkea kännykamera. Ja silti siellä lenkeillä kauneimmat hetket on silloin kun mikään niistä ei ole mukana.. :) Eikai Olli sun peffa jäädy kun palttoo on vähän lyhyt? hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollia palelee aina oli palttoo pitkä tai lyhyt.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!