keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syksyinen arki

Vaikka mitään syysmyrskyä ei ole vielä ollutkaan, pyörätien varresta oli kaatunut iso koivu. Onneksi metsän puolelle. Mamma jäi vähäksi aikaa ihmettelemään moista luonnonmullistusta, mutta Ollista pysähdys oli aivan turha. 

Pihlajanmarjoja on vielä paljon puissa. Lehdessä oli juttua, että tilhet ovat maakunnassa aterioimassa ja siirtyvät kuulemma kaupunkiin vasta sitten, kun maaseudun pihlajanmarjat ovat loppuneet. Ollista tämäkin pysähdys on aivan turha. 

Iloitsemme tervehtyneestä koirasta ja puhtaista lattioista. Tavallinen arki on joskus sitä ihan parasta ihmisen ja koiran aikaa. 

18 kommenttia:

 1. Hei etkö sä ollenkaan syönyt noita mehukkaita marjoja? Mä oisin rohmunnut koko puskan tyhjäksi. Olli, käytä tilaisuus hyväksesi, kun sellainen sattuu kohdalle! Vai onko masu vielä kipeä?

  VastaaPoista
 2. Tavis arki, paras arki. Mitä sitä nyt turhia pysähtelemään. Oottikko kotona luu, Ollikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo äippä antanut vielä yhtään luuta purtavaksi mahataudin jälkeen. Pehmoleluja oon pehmitellyt ja ottanut aina välillä tupsluurit.

   Poista
 3. Onpas mukava kuulla, että teillä on taas arki asettunut uomiinsa. Ihan oikeessa ootte, tavallinen arki on parasta aikaa ja nautitaan siitä, kamu! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja levolliset yöunet takaavat yleisen jaksamisen.

   Poista
 4. Buahahhhahhaa: "Ollista pysähdys oli ihan turha". :D

  Yhdyn sanoihinne, kyllä arki on ihmisen ja koiran parasta aikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollista oli tänä aamuna koko aamulenkki ihan turha. Vedin koiraa noin 300 metriä perässäni.

   Poista
 5. Hui, onneksi myrsky oli ohi kun ehätitte kaatuneen puun kohdille!

  Mutta kaatuneen puun juuristostahan olis voinut löytyä vaikka mitä aarteita, kyllä mää olisin ainaski kuopsuttanu ja huolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puun ja Olli välissä oli vesioja, eikä itseään kunnioittava mäyräkoira lähde kastelemaan jalkojaan ihan pienestä.

   Poista
 6. "Ollista pysähdys oli ihan turha" - näitä turhia pysähdyksiä tehdään myös Nellin mielestä aivan liian usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ja emäntä haluavat yleensä pysähtyä eri aikaan ja eri paikkaan. Koira ei esimerkiksi ymmärrä, miksi emäntä haluaa seistä rannalla katsomassa merta tai jopa auringonlaskua. Mitä iloa siitä on, kun aurinko laskee?

   Poista
 7. Voi kunpa meilläkin roikkuisi pihlajanmarjoja jossain noin matalalla. Pihlajanmarjoista tulee aivan mahtavan hyvän makuista hyytelöä. Toissavuonna yksi kaverini poimi minulle sellaisen reilut viisi litraa marjoja ja sain niistä tosi monta purkillista hyvää hyytelöä. Vai Ollin mielestä pysähdys oli turhaa, hehheh. Ossihan ei meidän lenkeillä teekään muuta kuin pysähtelee ja istahtelee ja mietiskelee. Mutta ehkä se onkin SE juttu. Pysähdykset tulee tehdä mäyräkoiran haluamassa paikassa ja mäyriksen haluamassa tahdissa. Terveisiä melkein Lappiin:) Marja-Leena ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä täältä lumirajan alapuolelta :)
   Poroja ei ole kaupungin kaduilla näkynyt, mutta tulin nollakelin vuoksi bussilla töihin. Pelkään kaatumista pyörällä, kun viime syksynä tein kunnon kuperkeikan.

   Pihlajanmarjoja on ollut valtavasti, mutta hyytelöä en ole vielä koskaan tehnyt. Ensi syksynä voisin ehkä kokeillakin, jos se kerran on niin hyvää.

   Poista
  2. Se hyytelö on älyttömän hyvää esimerkiksi kananlihan kanssa. Kannattaa katsoa ohjeita, niitä löytyy, lisätä vähän omenaa ja sitten viimeiseksi loraus konjakkia tai viskiä. Vaikka en ole viskin ystävä, niin pihlajanmarjahyyytelöön se antaa hienon maun.

   Poista
  3. Tämä laitetaan muistiin!

   Poista
 8. Mukava kuulla ts. lukea, että Olli on jo kunnossa. Kyllä saa huokaista helpotuksesta, kun ei enää tarvi siivota läjiä lattialta.
  Ihana väriläikkä nuo pihlajanmarjat tuossa kuvassa. Meillä rastaat ja tilhet ovat jo tyhjentäneet puun pihlajanmarjoista.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!