maanantai 2. toukokuuta 2011

Punkki-pirulainen

Olli kävi miehen kanssa merenrannan lähistöllä iltalenkillä. Itse asiassa kävivät katsomassa eilen palaneen vanhan navetan hiiltyneitä jäänteitä, mutta se on taas toinen juttu. 

Tuliaisena toivat elämämme ensimmäisen punkin. Siis Olli toi. Kiehnasin Ollin kanssa sohvalla ja yhtäkkiä joku ötökkä käveli kädelläni. Ihme ja kumma, pystyin olemaan täysin rauhallinen ja pyysin miestä ottamaan tämän inhottavan ötökän pois. Vasta sitten rupesimme selvittämään ötökän biologiaa. 

Olemme eläneet jossain pilvilinnassa ajatellen, ettei meillä ole punkkeja. Nyt on. Olli joutui punkkitarkastukseen, mutta muita ei löytynyt. Punkkipihdit ovat kaapissa valmiina.

Sheriffeillä on jo löydetty punkkeja, myös Thö Myyräkoirat ovat noihin pirulaisiin törmänneet.

Pitäisikö tehdä selviytymissuunnitelma? Nyt olisi hyvät konstit tarpeen!"Minä en tiedä punkeista mitään, mutta teitä miellyttääkseni suostun punkkitarkastuksiin."

15 kommenttia:

 1. Nuo pienet pirulaiset on todella piinaavia. Jasu on meillä ollut suurin uhri. Ilmeisesti pitävät tuoreesta lihasta. Viime kesänä minuakin puri tuollainen, onneksi huomasin sen heti ja sain sen revittyä pois.

  VastaaPoista
 2. Y.Ä.K. Just tuossa sanoin miehelle, että onneks täällä meilläpäin ei ole niin kauhesti punkkeja, ainakaan siinä määrin kuin eteläisemmässä Suomessa. Täytyykin ruveta syynäämään entistä tarkemmin tuon pojan turkki :/

  VastaaPoista
 3. Joko ne on heränneet pirulaiset! Ei meilläkään ole nähty punkkeja vielä koskaan, mutta pitää ruveta katsomaan tarkemmin. Punkkipihdit on kyllä valmiina.

  Ilmeisesti jotkut koirat ovat alttiimpia kuin toiset, kuten sheriffeillä on huomattu. Ei Ollikaan siis kovin herkästi ole niitä nahkaansa ottanut. Olen kahtena kesänä laittanut Vilmalle sitä kalliimpaa ainetta niskaan kuukausittain, ehkä sekin on tehonnut.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut kolmen vuoden aikana punkki vain kerran, joten en osaa oikein sanoa niistä mitään. Kommentoisin kuitenkin tuota kuvaa Ollista.
  Miten ihmeessä toinen voi olla noin suloisen ja halattavan näköinen? Tekis mieli vaan rapsuttaa ja silitellä. Kovasti kesäterveisiä!
  T: Anne,Veera ja Eero

  VastaaPoista
 5. Scalibor-punkkipanta laitettiin toissa viikolla. Sillä on selvitty ilman punkkeja aikaisemmat kolme kesää. Viime syksynä otin liian aikaisin sen pois, niin Eppu keräsi heti kaksi punkkia:(

  Meillä punkit herää heti kun lumi häviää tienvarsilta. Asutaan toki ihan etelässä ja meren rannalla, että niitä pirulaisia on varmaan paljon täällä. Saarista puhumattakaan.

  Punkkipelko ei ole turha, kolmella tuttavalla on todettu borreoloosi ja ihan kotipihaltaan ovat saaneet. Sanotaan, että jos saa tartunnan, pureman ympärille tulee rengas. Ei muuten pidä paikkaansa! Taudin saa selville vain verikokeesta tai sitten kun luulet saaneesi sydänkohtauksen(tuntuu kuulema samalta kun iskee päälle).

  Vaikka punkkipanta onkin toisten mielestä hölmön näköinen lisäke, meillä se on toiminut, eikä koira ole kantanut ötököitä petiin.

  Suosittelen jonkinlaista suojautumista Ollillekin, liuosta tai pantaa, halpa henkivakuutus:))

  Mutta tästä huolimatta, mukavaa kesän odotusta!

  VastaaPoista
 6. Tarttuvat ne punkit tietysti lyhytkarvaiseenkin koiraan. Lyhytkarvaisesta ne punki ovat vaan helpommin havaittavissa.X-spotliusta vaan niskaan tai siis selkärangan päälle niin ei pitäisi olla punkista huolta ainakaan neljään viikkoon. ELL-asemalla sanottiin viime vuonna, että ainakin he tietävät yhden koiran jolla todettu borrelioosi.No eihän se ihmisellekään olemukava tauti.Vielä emme ole spotanneet Ossista punkkia mutta kyllä joka kesä ainakin yksi löytyy vaikka laitamme ainettakin. Nyt vaan punkkisotaan..Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille hyvistä kommenteista!

  Sheriffit: näillä korkeuksilla olemme tähän asti säästyneet punkeilta.

  Maria: eiköhän meidänkin pidä alkaa valmistautua tulevaan kesään ja punkkeihin?

  Katriina: ehkä aine on tehonnut ja Vilma säästynyt punkeilta.

  Anne, Veera ja Eero: Rapsutan Ollia teidän puolesta. Kiitos kommenteista!

  Suvi ja Eppu: katsotaan, mikä karkoite sopii Ollille parhaiten.

  M-L ja Ossi: Taisteluun!

  VastaaPoista
 8. Hyi, punkit ovat inhottavia. Työkaveri myös kertoi, että heidän koiraltaan myös on jo löytynyt.. Brutukselta löysin viime vuonna yhden mutta näin sen silloin vielä liikkuvan turkissa niin sain nypättyä sen pois. Toivottavasti tänä vuonna myös säästyisimme niiltä.. Brutus ei oikein pahemmin tykkää puskissa rymistellä. Musta väri koiralla on haastava punkkien kannalta. Onneksi on lyhyt turkki! :)

  VastaaPoista
 9. Lunalla oli pellolla asuessaan kymmenittäin punkkeja varpaanvälejä myöten! Luultavasti koira on ensimmäiset elinvuodet kärsinyt punkeista joka kesä.

  Riiviö kun haettiin niin ekana iltana nypittiin pennusta useampi punkki! On niitä löytynyt sen jälkeenkin, täällä päin ovat todellinen riesa.

  Meillä käytössä oli punkkipanta, mutta siirrytään nyt turkkiin/ihoon pistettävään liukseen.

  VastaaPoista
 10. Voi kamala. Meillä hoitokoirissa ei ole ikinä ollut punkkeja. Edillä on käytetty jonkin merkin punkkipantaa, mutta itse olen sen toimivuutta hieman epäillyt. Nyt ei kuitenkaan auta kuin asiaan perehtyminen ja punkkisuojauksen osto. Eipä olisi kivaa jos pennussa olisi samantien näitä pieniä pirulaisia. Me myös tulemme käymään rannikolla Alman kanssa, joten toimivaa suojausta tarvitaan!

  VastaaPoista
 11. Tässähän rupeaa kutittamaan itseäkin. HYI!!!!!

  VastaaPoista
 12. Taitu: toivotaan, että lyhytkarvaisuus olisi tässä punkkiasiassa iso etu.

  Elisabeth: minäkin olen kallistunut liuoksen puolelle. Tänään ostamaan.

  Alma ja kumppanit: Eipä ole ollut meilläkään ennen, mutta näköjään maailma muuttuu.

  Raisa ja Funi: on tämä kovaa aikaa ötökkäkammoiselle emännälle...

  VastaaPoista
 13. Suosittelen kyllä ehdottomasti punkkipantaa. Noi öttömöttiäiset on niiiiin inhottavia, ja kun viel saattavat levittää sitä tautia.

  Meillä on Milolla ollut Scalibor-punkkipanta 3 kesänä eikä oo ykskään punkki iskenyt.

  Nyt tilattiin terrieri.netistä Sheriffien innoittamina nuo halvemmat punkkipannat. Saas nähdä miten toimii. Mä todella toivon että mun ei koskaan tarvis punkkipihtejä käyttää. On ne niin inhottavan näkösiä..

  VastaaPoista
 14. Veera, Milo ja Tyyne: ehdimme ostaa liuosta. Kokeillaan sitä ensin. Olisi kiva lukea teidän punkkikarkoitteen tehosta - toivottavasti toimivat tehokkaasti.

  VastaaPoista
 15. Mun lyhytkarvasella ei oo ikään ollu punkkia. En mä sit tiiä et eikö ne halua imeskellä tuosta verta ja mitenkä ei. Siskon karkkarissa taas on punkkipannan aikanakin ollu useita punkkeja mm. viime vuonnakin.

  Mun reidestä viime kesän kans revittiin punkki irti. En tykkää niistä lain.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!