lauantai 15. tammikuuta 2011

Lauantai

Olli kertoo elämästään lauantaina, 15. tammikuuta 2010:

Jouduin odottamaan aamulla puoli yhdeksään asti ennen kuin ensimmäinen ihminen heräsi. Siis todella pitkään. Yleensä arkisin joudun nousemaan ennen puoli kuutta, joten toivoisin kotiväeltä jotain kohtuutta: ei liian aikaisin, eikä liian myöhään. Siinä seitsemän maissa olisi oikein sopiva aika herätä.

Päälenkittäjä ymmärsi kuitenkin heti lähteä ulos kanssani. Arvostan kovasti sitä, ettei päälenkittäjä pidä aamupalaansa minua tärkeämpänä. Ensin siis ulos. Lähdinkin mielelläni aamuasioille, mutta noin kymmenen metrin päässä kotiovesta huomasin, että ulkona olikin -26 astetta pakkasta. Siinä ei paljon fleecepaita auta, kun tassuja rupeaa palelemaan. Onneksi päälenkittäjäkään ei astmansa takia pysty juuri näillä pakkasilla ulkoilemaan, joten teimme 200 metrin pituisin aamulenkin. Sama lenkki tehtiin päivällä ja illalla. Olen siis ulkoillut tänään yhteensä 600 metriä.

Olen ollut tänään hiljainen koira. En ole vinkunut yhtään. Jos alkaisin vinkua, kotiväki voisi luulla minulla olevan asiaa ulos, jonne en missään nimessä halua lähteä. En siis näillä pakkasilla.


Näytän siltä kuin minulla olisi jalka irti poikki. Kotiväki ihmettelee, miten pystyn kääntämään tassuni kaksinkerroin. Aivan helppoa, eikä tunnu miltään.  

 
Olen koko päivän päivystänyt sohvan reunalla ja katsellut ulkona liikkuvia ihmisiä ja koiria. Kovin on ollut hiljaista. Onko pakkanen pelästyttänyt muutkin ulkoilijat?


Lopuksi valokuvaaja halusi tulla oikein lähelle, ärsyttävän lähelle. Huomautin tästä pukkaamalla kuonollani kameraa. Kotiväki on huomannut, että minulle on tullut harmaita partakarvoja. Olen siis ikääntymässä. Parin kuukauden päästä tulee viisi vuotta täyteen.

8 kommenttia:

 1. Sulla on Olli hyvä kyttäyspaikka, kyllä siinä kelpaa pakkasta pitää.
  Ja nuo harmaat lisäävät vain charmiasi!

  Terv. Vilma

  VastaaPoista
 2. Ollipa se on aamunaikainen mäyris:) Meidän Ossi kääntelee vielä kylkeä klo 7. Aikaisina aamuina (minähän olen aina kotona) kun mieheni ja tyttöni lähtevät matkaan kello 7 Ossi kuulemma yleensä vetää sellaisen harsopeiton päänsä päälle ettei kattovalo häikäise silmiin. Sohvalta on kiva tutkia maailmaa. Sen on meidän Ossikin jo tajunnut. Älä välitä Olli vaikka parta harmaantuu. Eihän 5-vuotias mikään vanha ole vielä toivottelee Ossi 7v:)

  VastaaPoista
 3. Olli, klyyvarisi on oikein komea lähikuvassa! Harmaa karva on joku luonnonoikku, tai olisko piimäkupissa värjätty... Pojankloppi olet tuossa iässä vielä.
  Pakkanen hiljentää kyllä kummasti.

  VastaaPoista
 4. Katriina: Olli kiittää Vilmaa kommentista <3

  Marja-Leena ja Ossi: Niin, koirauroshan vaan paranee vanhetessaan.

  Mai: Tänä aamuna pakkanen oli lauhtunut, mutta tuuli voimistunut. Yhtä kylmältä, jos ei kylmemmältäkin, tuntuu edelleen.

  VastaaPoista
 5. Oletpa komea poika, etkä näytä vaivaantuvan salamavaloissakaan.

  Sinulla on kyllä hyvä kyttäysmahdollisuus! Mekin tykättäisiin katsella tielle, mutta valitettavasti näemme rahilta vain takapihallemme :o/ Meidän lenkkeilyt on myös aika vähissä, sillä eihän tuolla tarkene mitenkään.

  Harmaat karvat kuuluvat elämään. Jimmy omistaa jo monta harmaata karvaa, osa syynsä on varmasti värityksessä, mutta osan harmaantumisesta aiheuttaa varmasti myös huolet ja murheet. Jimmy kun elää suurella sydämellä ilot ja surut.

  VastaaPoista
 6. Olli on komea herrasmies, harmaat vain korostavat charmanttia ulkonäköä :)

  Kyttäyspaikka on oikein mainio, sieltä on hyvä harrastaa varmastikin kulunvalvontaa :)

  VastaaPoista
 7. Funin mielestä harmaus tuo vaan lisää charmia ;) mies parhaassa iässä!

  Täällä ollaan yhtä aamu-unisia kuin emäntäkin. Nukutaan niin pitkään kuin vaan saa. Tänäkin aamuna kun emäntä seitsemän maissa poistui saman peiton alta, oli vaihdettava viereisen peiton alle! Mutta sitten kun herätään niin ei mene kuin sekunti peiton alta lelukopalle!

  VastaaPoista
 8. Sheriffit: Olohuoneen sisustuksessa on otettu huomiooon Ollin kyttäysmahdollisuus, eikä sohvan siirtäminen tule siis missään tapauksessa kysymykseen.

  Maria: Kiitos kehuista! Kulunvalvontalaitteena toimiminen on tärkeä homma.

  Raisa ja Funi: kuullostaapa ihanalta nuo teidän aamut!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!