tiistai 19. huhtikuuta 2011

Hammasharja ja matokuuri -asiaaEi pysy mäyräkoirankaan hampaat kunnossa hoitamatta. Hammasharjalla putsataan etu- ja torahampaiden ulkopinnat sekä tämän lisäksi (melkein) joka päivä Olli saa dentalstickin. Malli, väri ja koko vaihtelevat, mutta maku on hyvä. Pienet dentalstickit kestävät Ollilla vain pari sekuntia... krokotiilit ovat kestävyydeltään parhaimpia.


Aamulenkillä poikettiin koirapuistoon. Maa oli yön pikkupakkasen jäljiltä kova ja kuiva, aurinko ei ollut sulattanut vielä kuraa. Olli juoksi riemuissaan paikasta toiseen ja söi aamupalaksi metsästä löytämänsä raadon. Alkuperä jäi arvoitukseksi, koska "irti"-komennon jälkeen koira nielaisi saman tien eväät parempaan talteen. Matokuurikin on jo tälle keväälle syöty, pitäisikö osaa vielä yksi?


Kuinka usein muut mäyräkoirat syövät matokuureja?

7 kommenttia:

 1. Meillä syodään matokuuri kaksi kertaa vuodessa. Nyt olen kyllä keväisen unohtanut joten kiitos muistutuksesta! Se on joskus parempi olla tutkimatta mitä raatoja oma koira nielee. Kävelyllä on mielestäni helpompi estää kaikkien herkkujen syönti mutta pihalta Ossi ainakin löytää edellisvuonna hautaamat nahka ym luut. Jee. Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 2. Jukra! Olli oli nopea, niin on Vilmakin. Myyrä poikineen on mennyt yhdessä vilauksessa, kun on huudettu jättämään.

  Annan matokuurin keväällä ja syksyllä, ja juuri tuollaisen jälkeenkin mielellään. Varsinkin silloin, kun talvella järsittiin kuollutta jänistä, yök.

  Ollilla on tehokkaan näköinen hammasharja. Siinä pitäisi minunkin ryhdistäytyä, olen pessyt Vilman hampaat vain kerran.
  -Ja muuten hyvä kuva!

  VastaaPoista
 3. M-L ja Ossi, täytyy vaan toivoa, että koiran maha sulattaa kaiken epämääräisenkin, ettei tarvitse yöllä herätä siivoamaan oksennuksia.

  Katriina, eipä emännän huutelut paljon auta, kun saalis on suussa.

  Kiitos hyvästä kuvasta kuuluu miniän ja pojan kameralle. Otin kuvan kuitenkin itse.

  VastaaPoista
 4. Kuvanlaadusta ollaan täälläkin kateellisia...

  Matokuuri vedetään kaksi kertaa vuodessa, mutta kun rokotukset siirtyivät kesälle viimevuotisten reissujen takia, niin tänä vuonna varmaan tulee kolme madotusta:)

  Ajattelin itsekin, että mitähän jos Eppu saa jahtaamansa myyrän kiinni tai löytää sen kuolleen kaverin, kun oltiin viime viikolla myyrä/hiirijahdissa... Yök!

  VastaaPoista
 5. Meillä on pesty nykyisin hampaat joka ilta. Säikähdin juttua Koiramme -lehdessä. Kananmakuinen tahna tuntuu maistuvan jokaiselle ja hammasharjana käytetään lapsille tarkoitettua harjaa.

  Matokuuri syödään syksyllä ja keväällä. Ehkäpä kuitenkin tuollaisen evään jälkeen kannattaisi antaa esim. jotain tahnaa. Meillä on joskus mennyt maha pahemmin sekaisin matolääkkeestä kuin nautituista eväistä. Nykyisin käytetään Drontal Compia, ja on todettu hyväksi.

  VastaaPoista
 6. Suvi ja Eppu: minäkin olen kateellinen miniän kamerasta, sellaisella saisi kyllä paljon parempia kuvia kuin omalla pokkarilla.

  Sheriffit: Arvatkaapa vaan mistä meidän hammasharjainnostus on peräisin...samaisesta koiramme-lehden artikkelista. Toisaalta olen huomannut, että pesemällä torahampaat pysyvät kyllä puhtaampina. Hammastahnaa ei olla vielä ostettu. Sitä siis seuraavaksi.

  Toivottavasti Ollin syömä raato oli "pakaste", jolloin kaikki, ihan kaikki oli jäätynyt kuoliaaksi.

  VastaaPoista
 7. Meillä olen tähän asti antanut Nellille kuurin 3-4 kertaa vuodessa kun tuppaa menemään erilaiset aarteet suuhun tuolta lenkkipoluilta. Vielä kun koira nukkuu meidän kanssa sängyssä niin ei tee mieli saada itselleen mitään ikäviä yllätyksiä.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!