maanantai 7. toukokuuta 2012

Maanantaihupia

 Ensin tarkastetaan lautapinot. 

 Tarkastetaan myös, että seinässä on tarpeeksi suuret kulkuaukot naapurin puolelle.

Mäyräkoira kiittää kotiväkeä aidan purkamisesta. Tästä olikin sunnuntaina hyvä karata naapurin takapihalle ja sieltä toisen naapurin takapihalle tutkimaan kompostia.

Takapihalle on rakennettu esteitä, ettei mäyräkoira pääse kaivautumaan naapurin puolelle. 
Viime kesänä tässä oli pari kertaa melkoinen kaivuutyömaa.

 Reunasta voi kuitenkin yrittää kurkkia...

... mutta kovin ahtaalta näyttää.

Olli ei enää muuta tekisikään kuin nuuskisi takapihalla. Sisällä elämä on pelkkää vinkuvonkua, mutta emäntä ei ehdi koko ajan vahtimaan koiraa ja pakko on yrittää viihtyä sisätiloissakin. Talviuniltaan heränneet siilit ja metsässä huutelevat fasaanit saavat riistavaistot heräämään.

8 kommenttia:

 1. Siinä on työmaata hallinnoitavana Ollilla!

  Unelmoin turvallisesti aidatusta pihasta, jossa Vilma voisi olla rauhassa vapaana. Ja vielä niin, ettei naapureita häiritsisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoiran kanssa ei voi olla koskaan varma, että piha on turvallisesti aidattu. Aina sieltä löytyy joku uusi kohta, josta yritetään toiselle puolelle. Kahden metrin tiiliaita ehkä olisi paras vaihtoehto. Ollia ei jätetä koskaan yksin pihalle - tämäkin virhe on tullut tehdyksi. Se on maksanut pari kertaa siilin hengen.

   Poista
 2. Onpa Ollilla nyt paljon puuhaa! Sinnikkäästi herra näyttää änkevän itsensä minimaalisiin onkaloihin, jos sitä kautta vapaus koittaisi!:)
  Mirkun pissityskävelyn varrella asuu kaksi mäyräkoiraa, jotka hallinnoivat aivan valtavaa, ympäriinsä aidattua omakotitalon pihaa. Mirkku olisi varmaan ikionnellinen, jos joskus asuisimme jossain muualla kuin kerrostalossa. No, onneksi olemme innokkaita ulkoilijoita, joten Mirkku saa nauttia runsaasti myös vapaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli ei muuta olisikaan kuin pihalla ja tämä on kyllä välillä rasittavaa. Vinkuvonkuu ulos koko ajan ja tänä aamuna kävi herättämässä viideltä, että nyt ylö, ulos ja lenkille. Joutui kuitenkin odottamaan puoli seitsemään, että emäntä sai kupillisen teetä ja pari voileipää.

   Poista
 3. Siis eihän Olli olisikaan mäyräkoira, jos se ei sitkeästi koettaisi keksiä tietä mahdolliseen vapauteen. Kaikki keinot on pähkäiltävä ja käytävä läpi ihan kaikki mahdollisuudet. Terkkuja Kirkkonummelta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäjännitteisyys kuuluu mäyräkoiran ominaisuuksiin silloin, kun on kyseessä oman edun tavoittelu.

   Terkut teille!

   Poista
 4. Tuo oma piha on tavoitteena, kun etsin uutta asuntoa. Nelli varmaan tykkäisi, ja emäntä ihan varmasti tykkää.

  Nauratti eilen työpaikan kahvipöydässä kun yksi mies tokaisi tehneensä pihalleen (5x3 m) terassin nurmikon tilalle koska huolloksi riitti lakaisu kerran kesässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meilläkään mikään iso piha ole, koska asumme 70-luvulla rakennetulla omakotitaloalueella, jossa talot on rakennettu vierekkäin, mutta onpahan kuitenkin jonkinlainen etu- ja takapiha. Ihan tarpeeksi on nurmikonleikkuuta kesäisin, eikä koirakaan kovin kummoista länttiä tarvitse, kun on jo tyytyväinen.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!