lauantai 12. toukokuuta 2012

Päivystäjä

Aamulla satoi vettä ja räntää vuorotellen ja mäyräkoiran oli parempi päivystää sisällä kuin ulkona. Aamulenkki oli tietenkin tehtävä, mutta sitten jo odoteltiin sateen väistymistä ennen seuraavaa ulkoilua. Lauantain kunniaksi Olli on päässyt mukaan kauppareissulle ja rautatieasemalle, kun vietiin esikoinen ulkomaanreissulta kotiinsa.

Siilit ovat liikkeellä ja yksi onneton käveli taas aamulla takapihalla. Nyt täytyy pihalla tehdä aina siilitarkastus ennen kuin Olli uskalletaan päästää pihalle. Tämän lisäksi pihalla oli toissapäivänä sepelkyyhky, mutta sekin pääsi Ollilta karkuun. Kirjosieppo on löytänyt tiensä linnunpönttöön ja lintuja päivystäessä aika kuluu nopeasti. 

18 kommenttia:

 1. Onpas Ollilla paljon tarkkailtavaa! Mirkku ei yllä ikkunaan asti, joten taivastelu täytyy säästää pihareissuille. Täälläpäin ei ole siileijä nähty vieläkään, mutta punkit ovat tehneet hyökkäyksen lähiseudun koirien kimppuun. Mirkusta ei vielä onneksi ole yhtään punkinpirulaista löytynyt.
  En tiedä, kannattaisiko ostaa sellainen niskaan laitettava punkinestoaine. Onko teillä kokemusta sellaisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli käyttää Ossin (ks. M-L:n viesti) Exspottia. Yksi annos niskaan kerran kuussa riittää ja meilläkin on pitänyt punkit loitolla.

   Teillä ei sitten ikkunat olekaan tuon näköiset kuin meillä :D

   Poista
  2. Meillä on käytössä jo toista kesää Scalibor-punkkipannat, joita saa apteekista. Ne on olleet tosi hyvät, erityisesti kun on kaksi uimahullua koiraa - Exspottia piti siksi laittaa useammin tai alkoi tulemaan punkkeja, ja vaikka nämä pitää ottaa uimisen ajaksi pois, niin kummastakaan koirasta ei löytynyt yhtään punkkia viime kesänä. Se on jo aika paljon se, ottaen huomioon vielä että asumme 10 min kävelymatkan päässä meren rannasta.

   Luonnollisempina keinoina olen myös syöttänyt yhden kesän koirille pelkkää NEU-koiranruokaa, siinä kun on reilusti valkosipulia minkä sanotaan myös karkottavan punkkeja. Mielestäni se toimi melko hyvin, kesän aikana löytyi yhteensä pari punkkia.

   Poista
 2. Moi Aikku. Olli se jaksaa päivystää. Se on ihanaa, kun se pääsee tuolleen katsomaan ikkunasta. Katsos muuten huviksesi kuukkelista miltä näyttävät portugalin vesikoira ja espanjan vesikoira. Näitä rotuja tarkoitin, kun kirjoitin vesispanieleista. Näin muistaakseni portugalin vesikoiran (aika ennen Ossia), jossain messuilla tai tapahtumassa ja se koira valloitti minut aivan. Jotenkin voisin kuvitella, että Paten rodulla ja näillä on jotain yhteistä alkuisää:) Onhan se Paten rotukin alunperin metsästyskoira mutta sitten jalostettu vähän toiseen käyttöön. Kuvauksen perusteella kiva rotu. Mirkulle: Ossiin ei koskaan iske punkki, kun sillä on sitä Xspottia niskassa. Terkkuja Ouluun M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän entisillä naapureilla oli portugalin vesikoira, mutta kyllä pidän lagoton luonteesta vielä enemmän. Se on sellainen leikkisä ja lempeä.

   Olli on päivystänyt koko päivän. Nyt tultiin sisälle iltalenkiltä ja tuossa ihmettelin, mitä rapinaa keittiöstä kuuluu. Olli hyppi työtasoa vasten ja yritti tavoitella leipäpussia. Toruin koiraa ja se meni loukkaantuneena takkahuoneeseen nukkumaan.

   Meillä on samat punkintorjunta-aineet. Toivottavasti ei punkkeja näy tänäkään kesänä.

   Lauantaiterkut Kirkkonummelle
   ja oikein hyvää äitienpäivää sinulle M-L!

   t. Aikku ja keppos-Olli

   Poista
 3. Olli hei, teilkin on tommoset ikkunat, että ne tuhraantuu vaikka ihan vähän vaan sen eessä seisois. Kummallista :)

  Ikkunat on kyl ihan parhaita paikkoja päivystykseen sillon ku ei pihalle pääse. Mistä se siili sinne pihalle punkee? Vai onks teidän aidat vaan Ollin kestäviä, ei siilin. Siili kyl niia melko pienestä kolosta. MOT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on autossakin tuollaiset likaantuvat ikkunat. Varsinkin takana. Sais emäntä putsata niitä vähän useammin, että näkisi päivystää paremmin.

   Meidän aidan alta pääsee siili, mutta ei koira. Vähän tylsää. Joistain paikoista ei pääse siilikään, kun emäntä on ihan vauhkona siilien liikkumisesta. Antaa liikkua vaan pihalla, sanon minä.

   Poista
 4. Sama ajatus kuin edellisellä kirjoittajalla. Voisko joskus saada mäyriksen opetettua kyttäämään ilman, että sitä kirsua hilataan pitkin lasia. Joka päivä saa rätin ja suihkeen kanssa käydä putsaamassa :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras konsti putsata on suihkupulloon tehty laimea pesuliuos ja sinipiian ikkunarätti. Suihkaus ja pyyhkäys, sitten onkin koiralla taas hyvät päivystysnäkymät.

   Poista
  2. Ja sama juttu seuraavana päivänä :)

   Poista
 6. Heh, Ollikin on siis kyttä, mutta enempi kai kuitenkin siilikyttä kuin naapurikyttä :-) Hassua miten näillä on kaikilla suosikki-inhokkinsa, Mauri ei voi sietää boksereita, vaikka sillä ei ole koskaan ollut mitään lähempää (hyvää taikka huonoa) tuttavuutta sellaisen kanssa. Se ruttunaama riittää aiheuttamaan mäyräkoirassa täyden raivokohtauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei vaan kemiat pelaa ja sen kanssa on elettävä.

   Poista
 7. Aina on hyvä päivä päivystää, oli se sitten sisällä tai ulkona, säästä riippuen. Lintuja ja siilejä onkin hyvä vähän pitää silmällä, vai mitä Olli? Sateella ei Ellikään mielellään lenkkeile, ei sitten millään.
  Oli siinä varmaan Ollilla nahoissaan pitelemistä, kun esikoisen näki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuopuksen kotiintulo oli sitten ihanaa! Olli meni heti tytön sänkyyn köllimään.

   Poista
 8. Ihanaa nenätaidetta ikkunassa! Ystäväni aina sanoi koiriensa ikkunoihin tekemistä jäljistä "Se ei ole likaa vaan nenätaidetta":

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenätaide on varsinaista taidetta ilman käsiä :D

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!