perjantai 12. elokuuta 2011

Huonoa ja hyvää käytöstä

Kotiväen toinen työviikko takana ja mäyräkoira on tottunut arkeen ihmisiä paljon paremmin.
Aamulla Olli käy emännän kanssa puiston ympäri -aamulenkillä ja menee sitten nukkumaan kuopuksen sänkyyn. Yleensä Olli nousee kuopuksen kanssa yhtä aikaa, mutta yhtenä aamuna oli Olli pitänyt kantaa pois pehmeästä sängystä kuopuksen lähtiessä kouluun. Makuuhuoneiden ovet pysyvät päivisin suljettuna. Ja voi sitä riemua, kun kotiväki palaa kotiin. 

Mäyräkoira Pinja kävi maanantaina kyläilemässä ja Olli käyttäytyi kuin pahainen hormonihirviö. Huomaa, että Olli on todellakin tyttöjen perään. Huonosti käyttäytyvä mäyräkoira... Onneksi tihkusateesta huolimatta puistossa löytyi hieman muutakin nuuskuteltavaa kuin vieraan takamus. 

Tiistaina vuorossa olikin iltalenkki emännän ystävättären ja tämän lagoto Paten kanssa. Miesseurassa käyttäytyminen oli mallikelpoista - aivan kuin Olli olisi näyttänyt Patelle, miten hienosti lenkkeillään. 

Mäyräkoira osaa siis aina yllättää; kadoksissa olleet käytöstavat saattavat löytyä seuraavana päivänä.

5 kommenttia:

 1. Siis koirat ovat aika sopeutuvaisia eläimiä. Suurimman osan päivästähän nuo nukkuvat.Itse asiassa suurimman osan vuorokaudesta kun ainakin meidän Ossi vetelee hirsiä ja sikeästi tuossa kymmenen maissa.

  Ole Aikku ylpeä Ollista ettei rähise Patelle. Meillä on uroskoirat vähissä jolle tämä onneton Ossimme EI rähise.

  Minkäs sille uros voi että hormonit hyrrää. Eihän se ole varsinaisesti huonoa käytöstä vaan alkukantaisia viettejä.... Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 2. Mikä siinä onkin, että mäyräkoiran pitää mennä aina ääripäästä toiseen? Eikö voisi olla joskus sellainen ihana, kultainen keskitie? :) Meillä kanssa vastaavaa meininkiä, välillä saa hävetä silmät päästään ja sitten taas toisena päivänä ihmetellään kun koira käyttäytyy niin mallikelpoisesti, että on syytä epäillä salassa suoritettua lobotomiaa.

  VastaaPoista
 3. M-L ja Ossi, osaa Ollikin äristä koirille sukupuoleen katsomatta. Karvapallot varsinkin saavat koiran raivon partaalle. Lagoto on tosin kiharakarvainen koira, jonka luulisi herättävän Ollissa ärinän, mutta ollaan käyty katsomassa Patea pennusta asti (kesäkuu ->) ja Olli on näin saanut siedätyshoitoa.

  Maria, ja kaiken huipuksi mieliala saattaa vaihdella yhden ja saman lenkin aikanakin. Mikä ihme vipu naksahtaa päälle, kun hyvä/huono käytös alkaa? Ja sitten kun kotiväki on ääriään myöten ärsytetty huonolla käytöksellä, koira ilmeisesti älyää rajan tulleen vastaan eikä ihminen voi muuta kuin olla ylpeä hienosta koirastaan. Pahana päivänä uhkailen koiran korvista tehtävän kärpäslätkiä ja alkaapa kuulo taas toimia.

  VastaaPoista
 4. Ookko Olli sitä mieltä, että tytöt tuoksuu huumaavalta? On kyllä vaikeeta kuunneella äipän komentoja, kun semmonen tuoksutin on vieressä. Ei pysty, eikä kykene. Mies kesittyy vain yhteen asiaan kerrallaan. Toi oli lainattu suoraan meitin iskältä.

  VastaaPoista
 5. Myrsky, kyllä ne vaan tuoksuu aivan ihanalta. Ihan tytöiltä. Mitä lähempää saa nuuskia, sen ihanampaa.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!