torstai 25. elokuuta 2011

Olen yksin tällä tyhjällä tiellä

Oulun yllä leijui harvinaislaatuista sumua, uutisoi tämän päivän netti-Kaleva. Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela arvelee, että kyse oli mielenkiintoisesta sumuilmiöstä. "Kun aurinko alkaa paistaa, sumu nousee matalaksi pilveksi. Joskus sumuilmiöt voivat olla mielenkiintoisen näköisiä. Varsinkin jos sumuun tulee aukkoja, mistä aurinko paistaa, matalat pilvet voivat näyttää savulta. Merisavua se ei voi olla, sillä merisavu syntyy siitä, kun lämpimän meren päälle virtaa todella kylmää ilmaa. Nyt ei vielä ole niin kylmää ilmaa missään, se on talvinen ilmiö", Korpela sanoo.

Tässä merkillisessä säässä lähdimme aamulla Ollin kanssa lenkille. 

 Ensin mentiin puistoon...

 ... ja sieltä pyörätielle.

Reilu vuosi sitten kunnan miehet (?) laittoivat sähkötolpan paikat valmiiksi. Odoteltiin katuvaloja koko syksy ja talvi. No, kesäksihän ei valoja kannata laittaakaan. Taas on pimeät illat ja valoa kaivattaisiin. Ovat varmaan unohtaneet koko asian. Olli ei valita, onpahan säännöllisin välimatkoin pissatolppa. 

 Väliposeeraus. Mäyräkoiraa ei oikein kiinnostanut.

Tänään ei kierrettykään puiston ympäri vaan mentiin vähän eri reittiä. Käveltiin jonkun matkaa autotien reunassa. Oltais voitu kävellä vaikka keskellä tietä, koska tälläkään pätkällä ei näkynyt yhtään ihmistä, koiraa tai kulkuneuvoa. 

 Kotitie. Saatiin kävellä ihan omassa rauhassa.

Ja sitten ollaankin kotiovella.

8 kommenttia:

 1. Voi vitsit, teidän ulkoilualueet näyttää kivalta. Meillä on vaan betoniviidakkoa ja pakokaasun täyttämiä katuja...

  Valotolpat on hyviä pissakohteita, niitä meilläkin sentään riittää :)

  VastaaPoista
 2. Jaltsalandia, meiltä on matkaa kaupungin keskustaan vain 10 km ja silti tuntuu kuin maalla asuttaisiin. Töissä pitää kuitenkin käydä betoniviidakossa, ei Suomessa enää maaseutu elätä :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli sumuista, hyvä jotta töihin osasin. Ihmeellistä on tämä elämä. Teidän lenkkimaastot näyttävät kovin samalta kuin omamme.

  VastaaPoista
 4. Hieno reitti teillä. Kuule, meillä ei oo ollenkaa tommosia tolppia. Me asutaan maalla. On vaan ruohotuppaita. Voinks mä napata tän idean kuvata lenkurareitti? Oli meinaan tosi kiva nähä missä kuljitte.

  VastaaPoista
 5. Sheriffit, sittenhän teilläkin on mäyräkoiraystävälliset maastot lähistöllä!

  Myrsky, idea ihan vapaasti käytettävissä. Ei mun emäntä pahastu, päinvastoin, olisi kiva nähdä, minkälaisissa paikoissa sua kuljetetaan.

  VastaaPoista
 6. Olipas teillä hieno aamulenkki ja tosi tyhjää:) Meillä on usein tyhjää ja monasti syksyiseen aikaan sumuista. Voisikohan se olla lampisumua? No ei tästä merellekään ole kuin 2 kilometriä... Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. kiva nähdä teidän lenkkimaisemat, saatanpa minäkin varastaa idean :)

  VastaaPoista
 8. M-L ja Ossi, meiltä on merelle vajaa kilometri, joten monesti sumu tulee juuri sieltä. Nyt sumu oli vaan eikä tullut eikä mennyt. Kaupungissa oli kaikki sumun peitossa.

  Kaunis Nelli, idea vapaasti käytettävissä ja kiva olisi katsella kuvia muidenkin ulkoilureiteistä. Vaikka siitä betoniviidakostakin.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!