lauantai 6. elokuuta 2011

pH

Kerroin eläinlääkärille Ollin roskisdyykkaamisesta ja kuhan ruotojen syömisestä. Eläinlääkäri kertoi, koiran mahan pH:n olevan yhden luokkaa, joten siellä sulaa suurin piirtein rautanaulakin. Tästä innostuneena tutkailin vähän pH-asiaa, koska aikoinaan koulussa kaikki kemiaan liittyvä opetus oli pitkästyttävintä maailmassa. Terveen koiran mahalaukun pH on noin 1-2. Vertailun vuoksi akkuhapon pH on < 1. Esimerkiksi salmonella tuhoutuu, kun ph on yli 10 tai alle 4. Ei siis ihme, että kaikki koiran mielestä ravinnoksi kelpaava menee iloisesti suoliston läpi aiheuttamatta sen kummempia vatsanväänteitä. 

Olli tutkailee surullisen kuuluisaa kuhaa, josta kaikki sai alkuunsa. Olli oli mukana pyydystämässä kalaa, joten oli ilmeisesti oikeus ja kohtuus, että kalastajakoirakin sai osuutensa. 

 Vierellä seuraaminen onnistuisi aina mainiosti, jos lenkittäjä kantaisi kädessään kalaa.

9 kommenttia:

 1. Mitä, eikö Ollin lenkittäjät sitten aina kanna selkärepussaan kaloja, kyljyksiä ja verisiä luita ;D)))
  Miten pitkälle koiran henkilökunta on valmis menemään saadakseen tahtonsa läpi, siinäpä kysymys.

  VastaaPoista
 2. Mai, ei vielä. Onneksi ihminen on oppivainen...

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla poika tosiaan hulluna kalaan, on ilme sen mukainen:)

  Hyvä tietää tuo pH. Jostakin syystä kaikki ei kuitenkaan sula: Vilma oksentaa joskus valmiin paketin.

  VastaaPoista
 4. Olipa mielenkiintoinen tieto.Ilmanko siellä mahassa sulaa MELKEIN mikä vaan. No ne matonkuteet eivät ihan sula Ossin vatsassa.Terveisiä M-L ja Ossi (jolle pitää ihan kohta kutoa uusi matto:) )

  VastaaPoista
 5. Katriina, Ollille on himo kaikkeen kiellettyyn. Ja täytyy sanoa, ettei kaikki sula: Olli oli oksentanut sänkyyn (!) poronluusta nivelen tai jonkin muun vastaavan osan...

  M-L ja Ossi, varmaan pitää alkaa kutoa Ossin matot nahkasuikaleista niin sulavat paremmin :)

  VastaaPoista
 6. No niin, olin pistämässä saman kommentin kuin Mai, joten... :D Poroa tuli meilläkin pieni pala tänä aamuna lattialle, yksi sulamaton, pureskelematon palanen, tosin oksussa oli myös mukana mun sulamattomia hiuksia...mitäs painin eilen koiran kanssa! :D

  ps. Meillä _vieläkin_ opetellaan maltillista luiden syöntiä, kun meinaa mennä hotkimiseksi...

  VastaaPoista
 7. Maria, kaksi ensimmäistä kiekkoa meni kokonaan, sunnuntaiaamun kiekko makasi tänään puoliksi syötynä eteisen matolla. Ilmeisesti on kyse luun makuuttamisesta, jolla parannetaan luun makua :)

  VastaaPoista
 8. Ahven taskuun ja menoksi ;) Kuulostaa hupaisalta, mutta jokseenkin tutulta. Itselläni on ollut koirakoulussa ja näyttelyissä mukana jäniksen käpälä. Niin :) Ilmankos eläinkaupassa naurettiin kun kysyin uteliaana kuinka tarjoan ostamani broilerin siivet koirille. Koirat eivät voi saada kuulema salmonellaa ja eihän tuota ole vielä tullut vaikka ovat syöneet siipensä raakoina. Kiitos vielä varmistuksesta!

  VastaaPoista
 9. Sheriffit, meilläkin olisi monta tuskaista hetkeä jäänyt väliin, jos oltaisiin tiedetty vähän enemmän koiran mahalaukun happoisuudesta.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!