tiistai 23. elokuuta 2011

Nimilaatta

Ollilla on ollut valjaissa sininen luunmuotoinen nimikyltti puhelinnumeroineen, mutta yhtäkkiä viikonloppuna huomasin sen kadonneen. Suutarilla ehdottivat valjaisiin niitattavaa nimilaattaa, ei jää metsässä oksiin kiinni eikä ole tipahtamisvaaraa. Sellainen tilattiin. Tänä aamuna otin valjaat mukaan ja ruokatunnilla kävin laitattamassa laatan kiinni.


"Kyllä tää mulle kelpaa. Lähdetäänkö lenkille nyt vai heti?"

9 kommenttia:

 1. Onpa hieno laatta.Meillä on sellainen renkaalla kiinnioleva pyöryläinen laatta jossa nimi ja numerot.Niitä on jopa kaksi kappaletta kun teetin yhtäaikaisesti ne. Se toinen laatta kyllä on jemma nimisessä paikassa:) Ollille terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 2. M-L ja Ossi, sellainen renkaalla kiinnitettävä meilläkin ennen oli. Ollilta hau-terkut teillekin!

  VastaaPoista
 3. Ehkäpä mäkin saan tommosen komeen laatan, kunhan kasvan isoks kuten sä. Mulla on semmonen kevyt pyörylä, nimellä ja puhnumballa, varustettuna kaulapannassa.

  VastaaPoista
 4. Myrsky, kyllä tämä on paljon parempi kuin se renkaalla kiinnitettävä. Se kilisi koko ajan, tämä ei kilise eikä tartu oksiin. Saat sinäkin varmaan tällaisen sitten, kun et enää kasva. Onhan se vaan hyvä juttu, että jos me karataan, niin meillä on äipän numero mukana!

  VastaaPoista
 5. Hieno laatta! Meillä on kaulapannassa itse kaiverrettu puhelinnumero, toimii, sillä erään aiemman koiran kohdalla sattui, että koira oli pissalla porttiemme ulkopuolella ja eräs ohikulkeva autoilija luuli, että se on karannut jostain kauempaa ja soitti sitten pannassa näkyvään puhelinnumeroon. Autoilijan on kyllä täytynyt kävellä tieltä portillemme, että kohtaa koiran, joka ei itse asiassa ollut lähdössä mihinkään :). Terapeutilla on sekä puhelinnumero että mikrosiru, mutta en oikein tiedä, antaisiko se ottaa vieraan ihmisen itseään kiinni, tai pitäisi olla ainakin todellinen koiraihminen sitten.

  VastaaPoista
 6. Sohvi, teilläkö koira voi käydä itsekseen portin ulkopuolella pissalla? Olli olisi samantien naapurin kissojen tai samaisen perheen ruokkimien siilien perässä... iltapissa täytyy tietenkin tehdä portin ulkopuolelle, joten aika koomista, kun eilen illallakin ulkoilutin koiraa hihnassa yöpaita päällä parin metrin päässä kotipihasta :)

  Ollilla on korvatatuointi, niin että periaatteessa omistaja pitäisi löytyä senkin perusteella. Tosin omistaja asuu Australiassa... voisi siinä olla ihmetystä kerrakseen!

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs laatta - ja varmaan paljon käytännöllisempi kuin se 'killutin'. Täällä on mietitty juurikin tuota luujuttua, mutta tapauksestasi viisastuneena taidamme mekin hommata tuollaisen laatan :)

  VastaaPoista
 8. Tarkennan: meillä on portit melkein aina auki ja koira oli saksanseisoja, joka pysyi suht mukavasti pihassa, välillä kävi roiskauttamassa (uros) reviirinmerkit tohon porttien ulkopuolelle. Olimmekin aika hölmistyneitä kun tuo kyseinen rouva seisoi portillamme puhelin kädessä koiran kans, koiran joka oli itse asiassa piha-alueellamme. Että on näitä innokkaita pelastajiakin joskus liikkeellä. Terapeuttia joudun sen sijaan käyttämään ulkona samalla lailla kuin sinä Ollia eli hihnan päässä, pihamme ei nimittäin ole kokonaan aidattu :(

  VastaaPoista
 9. Eve, kyllä tämä tuntuu käytännölliseltä. Ainut huono puoli, jos koiralla on useita pantoja tai valjaita käytössä, niin tämä ei voi vaihtaa. Meillä on käytännössä vain valjaat käytössä.

  Sohvi, ymmärrämme hyvin, ettei terapeuttikaan pääse yksin pissalle kuten saksanseisoja :)

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!