maanantai 21. helmikuuta 2011

Katso!


Mitään ei saa, jos ei osaa ottaa katsekontaktia. 
Yleensä katsekontaktin jälkeen saa ruokaa tai ainakin jonkun makupalan.

Kuvan on ottanut miniä  astetta paremmalla kameralla (verrattuna emännän digipokkariin). 
Ollikin pääsee kyläilemään nuorenparin luokse, mutta sohvalle siellä ei saa mennä.

9 kommenttia:

 1. Eihän tuollaista katsetta kukaan voi vastustaa. Toivottavasti ruokapöytä ei ole siinä vieressä (vain pois rajattuna :) ) Nimittäin ruokapöydästä kerjäämisestä en erityisesti pidä. Ja kuinka nopeasti ne koirat oppivatkaan sen. Yksi ainoa kerta riittää.... Meillä on ollut anopin kanssa muutamaan kertaan vääntöä asiasta annetaanko Ossille ruokapöydästä syötävää vai ei. Ja anoppi joka on itse muuttumassa lapseksi jälleen (82 v) ei aina muista mitä on joskus sovittu. No onneksi mummolan säännöt unohtuvat taasen Ossilta kotona. Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 2. Meillä sama juttu, katsekontakti pitää ottaa aina ensin, ja sitten vasta edetään asiassa :) Se on hyvä hillitsemään impulsiivisempaa koiraa (kröhöm, esim. Alfieta), kun tietä ei saa ylittää ellei pyydä lupaa ja yhteinen leikki aloitetaan vasta kun lupa on myönnetty. Olen hyvin tyytyväinen siitä, että edes sisätiloissa tuo homma toimii meillä niin loistavasti. Alfie ei ota lattialle laitettuja makupalojakaan ilman että katsoo ensin silmiin ja sille sanotaan "saat ottaa". Tällä eliminoidaan sekin pois, että jos joskus joku kyläilijöistä antaisi sille jotakin sopimatonta syötävää.

  VastaaPoista
 3. Kaunis katsekontakti on! Hyvä on kuvakin.

  Tulee hieman huono omatunto muitten hyvistä tavoista lukiessa, pitäisi kasvattaa itseään vähän paremmin näissä koira -asioissa. Kyllä meilläkin katsekontakti osataan, mutta isäntä syöttää koiraa joka päivä pöydästä. Vilma istua napottaa hänen tuolinsa vieressä. Ja sitä miestä vasta on vaikea opettaa!

  VastaaPoista
 4. On kyllä esimerkillinen katsekontakti. Ollissa on hurmurin vikaa, eipä tuota katsetta voi vastustaa :)

  Itse taistelin katsekontakti -harjoitusten kanssa koko Pipsan pentuiän, mutta nyt kun koira selvästi on aikuistunut, katsekontaktikin tulee kuin itsestään. Vihdoinkin! :D

  Mukavaa että Olli pääsee kyläilemään, minustakin on kiva mennä sellaisiin paikkoihin kylään, joihin saa koirankin ottaa mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Ossi ja M-L, Olli ei saa kerjätä pöydästä, eikä myöskään sitä tee. Mutta kun syön sohvalla telkkaria katsellessa (ihan sama mitä) niin kyllä se poika mun vieressä istuu tai makaa. Ja on pettyneen näköinen jäädessään tyhjin suin.

  Maria, olen joskus unohtanut antaa luvan aloittaa ruokailu ja kyllä se Olli on kiltisti odottanut lupaa. Vinkaisu kyllä kertoo, että voisi luvan jo antaa.

  Katriina, voipi olla miehen kasvatus paljon haastellisempaa kuin mäyräkoiran.

  Idatoi, Olli hurmaa kotiväen joka päivä uudelleen ja uudelleen. Paitsi lenkillä ollessa, kun käyttäytymissäännöt ovat hukassa (jälleen kerran).

  VastaaPoista
 6. Hienon keskittynyt ilme Ollilla! Meillä on hyvä jos katsekontaktia saa. Taitaa olla meidän neiti kainommasta päästä. :D Hienosti sujuu teillä!

  VastaaPoista
 7. Nelli, pientä harjoittelua ja kyllä se siitä alkaa sujua. Nappuloita palkkioksi ja eiköhän teidänkin neiti pääse kainoudestaan :)

  VastaaPoista
 8. Tuolla katseella ei kauaa mene, ennenkun ollaan miniän sohvalla... Eihän tuota voi vastustaa:))))

  VastaaPoista
 9. Niin...jopa mäyräkoira oppii paremmin kuin mies.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!