torstai 17. helmikuuta 2011

Saletisti natsaa!


Kohteessa pakkanen on paukkunut koko viikon ja tässä alkaa elämä käydä koiralla tylsäksi. Päivisin Olli paistattelee päivää nojatuolissa (torkkupeitto: Pentik) ja auringon laskiessa voikin siirtyä takaisin sohvalle.

Aamu-, päivä- ja iltalenkki on pituudeltaan edelleen 10-15 minuuttia ja silloinkin täysissä pukeissa. Viikonloppuna on keksittävä jotain extrapuuhaa kaverille tai energia alkaa purkautua kepposteluun.

Miten muut mäyräkoirat saavat aikansa kulumaan pakkasella?

10 kommenttia:

 1. Pakkaspäivät kuluvat täälläkin auringossa köllötellen ja patterin läheisyydessä hengaillen. Me ollaan treenattu näyttelytouhuja ja koitettu opetella uusia temppuja. Väliajat sitten kiusataan kissaa :D

  Tuo Ollin musta turkki on kyllä omiaan auringonsäteiden kerääjänä ;)

  VastaaPoista
 2. Täällä nukutaan selvästi pakkaspäivinä enemmän. Aamun pisut hoidetaan takapihalle ja sukelletaan vauhdilla takaisin sohvalle peiton alle :)
  Eilen tuotiin päivään vaihtelua postauksemme tavoin yhteisellä työpäivällä. Viikonloppuna mennään kyläilemään koirakaverin luo. Aktivointia tuokin, kun maisema vaihtuu välillä ja saa huomiota ja leikkikaverin.
  Olli näyttää miettiväiseltä tuossa tuolissaan laadukkaan peiton päällä :)

  VastaaPoista
 3. Idatoi: Meillä kiusataan kissaa, karhua, lehmää... oikean kissan kiusaaminen se varmaan vasta hauskaa olisikin!

  Mai: Eipä näytä Ollilla edes olevan kovaa hinkua ulos. Laadukas Pentikin villapeitto on revennyt ja korjattu, siksi alennettu koiran alustaksi. Olli saa aina toisten jämät!

  VastaaPoista
 4. Nukkuu, nukkuu, nukkuu. Suolistaa nallen, nukkuu. Kinuaa sängylle katselemaan ulos, nukkuu. Lyhyesti ulos.
  Illalla vasta leikitään kunnolla ja juostaan pallo suussa kilpaa ympäri huusollia.

  VastaaPoista
 5. Aamupäivä kyllä ehdottomasti menee täälläkin auringossa lötköttäen.. Mutta onneksi Hippu tuli taloon, sen kanssa Brutuksella riittää tekemistä paljon ja energia kuluu Hipun kanssa leikkiessä.

  VastaaPoista
 6. Pakkanen se paukkuu täällä etelässäkin. Onneksi tuo Ossi osaa pakkasella kääntää off-vaihteen päälle ja köllöttää koko päivän sohvalla. Voi olla että se kerää energiaa siihen asti kunnes mieheni tulee kotiin. Sitten koko koira ikäänkuin herää ja muuttuu toiseksi koiraksi:) Kyllä on Ollilla hieno torkkupeitto - vaikka vähän revennytkin. Terveiset Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 7. Kommentti katosi, uusi yritys.

  Siis, meillä kuritetaan ja rakastetaan leluja samanaikaisesti, riivitään aktivointileluista nappuloita, juostaan huoneita, lelu suussa, päästä päähän ja nukutaan välillä. Ulkona mennään kaikki-tehot-irti-tyylillä ja otetaan vahinkoa takaisin. Ihminen tuijottaa epäuskoisena lämpömittaria ja vetää vaatekertoja toisensa perään päälle. Ja toivoo olevansa jossakin muualla, lämpimässä, auringossa. Kun aamullakin ripset jäätyivät silmissä tönköiksi.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä tuossa kelpaa Ollin kölliä :) Hyödynsittekö muuten tänään ilman hetkellisen lämpeämisen? Meillä ainakin riennettiin riemulla lenkille ja selvästi kaikki hihnakäyttäytymisen alkeetkin olivat pakkasjakson aikana unohtuneet...
  Meillä tämä viikko on ollut niin kauhean kiireinen, että koiran aktivoinnista on huolehtinut lähinnä vanhempani ja treenit, joissa ollaan käyty, mutta ensi viikolle pitää varmaan keksiä jotain puuhastelua.

  VastaaPoista
 9. Katriina: Vilma kerää voimia kevättä varten.

  Taitu: Näinä päivinä Ollikin olisi tarvinnut kaveria.

  M-L ja Ossi: Näyttää siltä, että jokainen mäyräkoira osaa laittaa off-vaihteen päälle tarvittaessa.

  Maria: Olemme jo unohtaneet, minkälaista on ulkoilu nollakelissä? Varmaan mukavaa.

  Sunan: Hyödynsimme ilman lämpenemisen. Tehtiin tunnin lenkki eikä Ollillakaan ollut enää tietoakaan, miten lenkillä käyttäydytään. Veto päällä heti pihasta asti ja vasta kolmen vartin jälkeen alkoi vauhti normalisoitua.

  VastaaPoista
 10. Juuri totesin: koskahan oltas oltu oikealla lenkillä oman pihan sijaan. Pakkasta täälläkin aamulla -30 astetta. Pihalla käväisy ja pikaisesti takaisin sisään, välillä jopa kantamalla kun tassut jäätyy. Täytynee vain aktivoida laumaa sisällä ja odottaa että tulee kevät! Rapsuja!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!